Zwarte Cross overweegt extra festivaldag

– De organisatie van de Zwarte Cross denkt erover om een extra dag aan het evenement toe te voegen. De donderdag zou dan ook een officiële festivaldag worden, waarop ook daggasten welkom zijn.

De Zwarte Cross wil graag groeien, maar is beperkt in de mogelijkheden. Volgens woordvoerder Rens den Hartog van het festival is het niet mogelijk het terrein in Lichtenvoorde uit te breiden, en dus wordt naar andere mogelijkheden gekeken. Dit jaar is al wel uitgebreid op de camping. Daar konden meer gasten voor een overnachting terecht dan voorgaande jaren, zonder dat er extra terrein bijgekomen is. Dit jaar waren er 237.500 daggasten en kampeerders.

Extra dag

“Een extra dag zou misschien een oplossing zijn om het festival uit te breiden”, vertelt Den Hartog aan mediapartner REGIO8. Hij doet er nog geen harde toezegging over, maar geeft wel aan dat de organisatie nadenkt over een extra dag: “Het is nog te vroeg om te zeggen of dat een mogelijkheid is, maar qua bezoekerscapaciteit zitten we aan onze grens.”

Onderzoek heeft wat voeten in de aarde

Een mogelijkheid die nu bekeken wordt, is om van de donderdag ook een festivaldag voor alle bezoekers te maken. Het is nog niet duidelijk of dat in 2024 al het geval zal zijn. Een extra dag lijkt misschien simpel, maar het heeft nogal wat voeten in de aarde. De Feestfabriek moet onder meer onderzoek doen naar het verkeersplan, het handelen bij calamiteiten en stikstof.

Voorlopig staat het festival voor volgend jaar in ieder geval gepland van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli.

Geschreven door Pieter van Eekelen, Omroep Gelderland op 2023-07-25 07:06:14


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.