Buurt knapt bankje in gemeenteplantsoen op

– Op twee zomeravonden hebben buurtgenoten uit de Iepenstraat, Berkenstraat en Scholtenenk een bankje bestaande uit 4 grote betonnen elementen opgeknapt. Meer dan tien jaar geleden hebben buurtbewoners deze betonnen elementen geschilderd en versierd met mozaïeksteentjes. Na al die jaren lieten de steentjes los. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties en wonden bij spelende kinderen. Buurtbewoners Nathalie en Mark KösterHenke zochten contact met de gemeente Winterswijk. Wijkregisseur Wouter Swam greep dit verzoek aan om samen met de buurt (wederom) het bankje op te knappen.

Op donderdag 1 juni 2023 kwam het verzoek binnen en op diezelfde dag volgde een kennismaking tussen initiatiefnemers Nathalie en Mark en wijkregisseur Wouter Swam (gemeente Winterswijk). Na een kort overleg bij het bankje met meerdere buurtbewoners werd unaniem besloten dat het bankje een opknapbeurt nodig had. Wouter Swam: “Het bankje is van oudsher ontstaan uit een buurtinitiatief. Veel bewoners die daar destijds bij betrokken waren, hebben het bankje nu opnieuw opgeknapt. Dat vind ik een extra mooi gegeven. Het is en blijft een mooi en geslaagd buurtproject!”

Samen klussen

Op donderdag 29 juni 2023 vond de eerste klusavond plaats. Betonverf, verfrollers, kwasten, afdekzeil, koffie, thee en koekjes. Aan alles werd gedacht. ROVA leverde 2 kruiwagens voor het afvoeren van de mozaïeksteentjes en tegels. Buurtbewoners en de wijkregisseur gingen van start met het verwijderen van de steentjes en tegels. Met regenbuien op komst, werd het schilderen een week verplaatst. In plaats daarvan werd die avond benut met het verwijderen van al het onkruid. Zo werd de eerste avond een uiterst productieve avond. Mark en Nathalie KösterHenke: “We vonden het heel leuk om samen met buren en de wijkregisseur het bankje op te knappen. We hebben plezier gehad in het slopen van de tegels en het verven van de betonblokken. We zijn trots op het resultaat!”

De jeugd uit de buurt helpt ook mee. – Foto: Gem. W’wijk

Op donderdag 6 juli 2023 kreeg het bankje een nieuwe laag verf. De wens van buurtbewoners was om het bankje in de kleuren rood, blauw, geel en groen te schilderen. Dit is naar tevredenheid van buurtbewoners en de wijkregisseur gelukt! Jan en Annie Toebes: “Het waren gezellige avonden samen. De opkomst was goed, maar stiekem waren we nóg meer buren tegengekomen. We spreken elkaar natuurlijk wel vaak in de buurt, maar op zulke avonden leer je elkaar toch net wat beter kennen.” Op beide avonden zijn verscheidene buurtbewoners fanatiek bezig geweest. Ties (9) en Daan (8) hebben hierbij ook geholpen. Vanaf nu kunnen ze weer spelen op het pleintje, zonder zich te bezeren aan de scherpe mozaïeksteentjes.

Betrokkenheid

Wouter Swam blikt trots terug: “Fijn dat ik een bijdrage mocht leveren aan dit leuke initiatief vanuit de buurt. Mooi om te zien dat veel buurtbewoners zich betrokken voelen bij dit initiatief. We hebben samen met zichtbaar veel plezier de buurt een stukje mooier gemaakt. Het resultaat is niet alleen een mooi vernieuwd bankje, maar ook een groep tevreden inwoners. Daar doe ik het voor. We hebben samen vlot doorgepakt en het resultaat mag er wezen. Ik wil de buurt bedanken voor het aandragen en uitvoeren van dit idee.”

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-07-25 08:34:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.