Zwarte Cross-film ‘Vaak bu-j te bang’ gaat op 14 oktober in première in Oost Gelre

Een speciale première van de Zwarte Cross-film ‘Vaak bu-j te bang’ in Oost Gelre! Dit gebeurt op vrijdag 14 oktober in Filmhuis Den Diek in Lichtenvoorde waarbij de filmmakers Lars Gierveld en Floor van de Kemp aanwezig zijn. Op die vrijdag zal de film ook aan leerlingen van Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde, en aan de bewoners van Antoniushove-Rapenburgerhof en De Molenberg getoond worden.

De film ‘Vaak bu-j te bang’ is het verhaal over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is. Bijna 3 jaar lang volgden filmmakers Lars Gierveld en Floor van der Kemp de mensen achter de Zwarte Cross. De film is geproduceerd door De Coproducent.

Landelijke première op 9 oktober bij Pathé-Tuschinski

De landelijke première vindt op 9 oktober plaats bij Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Daarna is de film in de Pathé-bioscopen te zien en vanaf 24 oktober ook op Videoland. “Als gemeente zijn we natuurlijk heel trots dat het grootste evenement uit Oost Gelre door een groot publiek gezien gaat worden”, zegt wethouder Ellen Dusseldorp.”Zeker ook dat we de film hebben kunnen claimen voor een première in Oost Gelre. Dit was een voorwaarde voor de subsidiebijdrage die de gemeente Oost Gelre aan de film heeft verleend.”

De Oost Gelre- première

Exclusief op vrijdag 14 oktober gaat de film ook in première in de gemeente Oost Gelre. De Oost Gelre-première vindt plaats bij Filmhuis Den Diek om 19.30 uur in Lichtenvoorde. Hierbij zijn ook de filmmakers aanwezig. “We hebben voor het filmhuis in Den Diek gekozen omdat de Zwarte Cross in Lichtenvoorde wordt gehouden en omdat het een cultureel centrum is. De Zwarte Cross is cultuur.” De première is voor genodigden. Inwoners kunnen er ook bij zijn. Via een ludieke actie gratis toegangskaarten winnen. De kaarten worden beschikbaar gesteld door de gemeente Oost Gelre. Binnenkort komt Oost Gelre met de actie naar buiten.

Overige locaties

De film ‘Vaak bu-j te bang’ wordt op de 14e oktober ook getoond aan leerlingen van het Marianum Groenlo en Lichtenvoorde, en aan bewoners van Careaz Antoniushove en De Molenberg. De gemeente stelt ook 300 gratis kaarten beschikbaar voor een filmvertoning bij de Mattelier eveneens op dezelfde dag. Gemeente Oost Gelre houdt deze speciale actie omdat ze zich als evenmentengemeente wil profileren.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-09-28 12:21:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.