Zus begint crowdfundingsactie voor achtergebleven gezin van Nicole : alles is opgegaan aan behandelingen

– Om de toekomstzorgen van haar zus Nicole voor haar kinderen weg te nemen, begint Mariëlle Hukker een crowdfundingsactie. Nicole voelt zich een paar weken na de geboorte van haar derde kindje opnieuw niet goed. Voor de derde keer is de kanker teruggekomen die ze twee keer overwonnen had. Maar nu is het echt mis. Ze gaat doodziek nog met haar man naar het etentje van haar ouders die veertig jaar getrouwd zijn. Drie dagen later overlijdt ze in een epileptische aanval op 33-jarige leeftijd. De kanker zat overal en heeft ook financieel grote tol geëist van het gezin.

Hieronder een uiteenzetting in een brief van Mariëlle over de crowdfundingsactie. Mariëlle en Nicolle hebben in de moeilijke periode samen een podcast opgenomen. ‘Meisjes met een Missie’, heet deze podcast en is te vinden op Spotify. Mariëlle is ook in het radioprogramma van 1Achterhoek Actueel te gast en vertelt over de weg naar het einde van haar zus. Benito Muller sprak met haar.

De brief:

Mijn naam is Mariëlle Hukker uit Winterswijk en ik start een crowdfundingsactie voor mijn lieve zusje Nicole Amiri (33 jaar).

Mijn zus is in de basis geen vrager maar veel meer een gever. Deze actie voelt dan ook onnatuurlijk maar soms geeft het leven je obstakels waarbij om hulp vragen de enige manier is om jezelf te kunnen blijven.

In 2019 is er bij Nicole borstkanker met uitzaaiingen in de lymfe geconstateerd. Na twee loodzware jaren van vele behandelingen, is zij in 2021 schoon verklaard. Helaas constateerde zij een half jaar na haar schoonverklaring een knobbeltje in haar hals en het bleek mis. Nicole is een jaar lang behandeld en in 2022 opnieuw schoon verklaard. Mensen die een ernstige ziekte gehad hebben weten: je moet niks meer uitstellen.

Nicole had nog een wens voor een derde kindje, ‘een beetje licht in de duisternis’ zei ze. De oncoloog gaf aan geen reden te zien waarom ze het niet zou moeten doen. Garanties zijn er nooit, maar er was geen reden om aan te nemen dat borstkanker opnieuw terug zou komen. Het enige wat in de weg zou staan, was een waarschijnlijke onvruchtbaarheid ten gevolge van de vele behandelingen. Wonderbaarlijk genoeg raakte zij heel snel zwanger en in april dit jaar is hun derde kindje, een dochter (na 2 zoontjes) geboren.

Een aantal weken na de geboorte van haar dochter kreeg Nicole vage klachten. Hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen en noem maar op. Ze viel van de trap, stootte dingen om, viel over haar eigen voeten en vertrouwde zichzelf niet meer goed met haar baby. Een hersenscan gaf haar de definitieve diagnose ‘uitzaaiingen in de hersenen en je wordt niet meer beter, ‘jij zult je kinderen niet groot zien worden’ luidde de uitslag van de neuroloog.

Mocht je iets meer details willen hebben, Nicole en ik nemen hier podcasts over op, op Spotify te vinden onder ‘Meisjes met een missie’.
Dit is even in het kort een stukje informatie van hoe de afgelopen jaren verlopen zijn.

Maar nu… we moeten de toekomst naar voren gaan halen en op allerlei gebieden de boel gaan regelen, zodat dit gezin straks niet in de problemen gaat komen. Jij kent waarschijnlijk ook? Plannen maken voor de toekomst. ‘Dat doen we over een paar jaar nog wel’. Maar er is geen paar jaar meer. Inmiddels is ze overleden.

50.000 euro is heel veel geld. Dat besef ik mij heel erg goed, maar het is waarschijnlijk nog niet de helft van wat er nodig is om dit gezin goed achter te laten.

Het meest essentiële is hierin echter dat Nicole haar gezin iets wil kunnen geven en achterlaten. Ik maak een opsomming van een aantal grote dingen waar ik geld voor inzamel, zodat je ook weet waar je het aan geeft.

Hier volgen de grotere uitgaven:

1. Kinderkamers inclusief airco, zodat haar kinderen allemaal een eigen plek krijgen om zich terug te trekken.. De jongens slapen bij elkaar op de kamer, maar het zou wenselijk zijn dat zij op den duur een eigen kamer krijgen. Die ruimte is er in huis, op zolder, maar die moet verbouwd worden.

Mocht iemand naast geld iets praktisch bij te dragen hebben wordt dat ook enorm gewaardeerd!

2. Uitvaart. Tegen de tijd dat ze deze verzekering wilde hebben werd ze nergens meer aangenomen.

3. Tuin kindvriendelijk maken zodat haar kinderen lekker kunnen spelen in een fijne tuin.

4. Haar kinderen laten studeren en een fijne basis meegeven voor hun eigen toekomst.

Nicole zei zelf: ‘ik kan pas met een gerust hart sterven, wanneer ik weet dat mijn gezin in dit huis goed achter blijft, eerder heb ik geen rust.’ Ik wil die laatste wens in vervulling gaan brengen.

Nicole en haar man hadden flink gespaard de afgelopen jaren om het hele huis op te knappen. Al het geld is uitgegaan naar alle randzaken rondom haar ziekte. Alles waar wij als gezond mens geen idee van hebben dat dit er allemaal bij komt kijken. Het maakt niet uit wat je geeft, ik hoop heel erg dat we met alle beetjes bij elkaar een mooie buffer kunnen geven aan haar man en kinderen.

Heel veel liefs van haar zus,

Mariëlle Hukker- Boeijenk

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-08-06 08:48:44


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.