Zonder een rode of zwarte loper gaat de Zwarte Cross-film morgen in de hoofdstad in première

– De Achterhoek kan er niet omheen. En nu de Zwarte Crossfilm morgen in wereldstad Amsterdam in het Koninklijk Theater Tuschinsky in première gaat, kan niemand er in Nederland echt meer omheen. De documentaire van Lars Gierveld en Floor van de Kemp is voor mensen mét een Zwarte Cross-gen en zonder die te hebben”, zegt maker Lars Gierveld.

Lars Gierveld is vlak voor de opmaat van de première morgen in het radioprogramma Achter de Coulissen te horen. De première bij Tuschinsky gebeurt zonder een rode loper of een zwarte loper, maar met een Achterhoekse nuchterheid’, voor zover je daar van die omschrijving kan spreken over een festival waarvoor muziek, bier, motorcross en de regio, de gouden formule blijken te zijn. Lars vertelt daar dat alles van de Zwarte Cross, tante Riki voor Achterhoekers vanzelfsprekend zijn, maar dat Randstedelijken er eigenlijk helemaal geen snars van begrijpen. Dat gaf voor Lars en zijn vriendin Floor van der Kemp aanleiding om een documentairefilm over te maken. De film ‘Vaak bu’j te bang’ duurt 85 minuten.

Kun je niet wachten, luister dan het tweede uur van de uitzending van 1Achterhoek Actueel terug. Daar was Ronnie Degen van de Feestfabriek te gast. Hij zegt dat de film met een ‘knalpot Grolsch’ in de bios heel goed te bewonderen is.

Na de première bij Tuschinsky, is de film in de Pathé-bioscopen te zien en vanaf 24 oktober ook op Videoland.
Op vrijdag 14 oktober gaat de film ook in de gemeente Oost Gelre in première . De Oost Gelre-première vindt plaats bij Filmhuis Den Diek. Hierbij zijn ook de filmmakers aanwezig.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-10-08 17:37:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.