Zaalvoetbalvereniging Gorssel vreest voor bestaan door nieuwbouwplan

– Het kwam rouw op hun dak vallen: een publicatie van de gemeenteraadsagenda. Het bestuur en leden van zaalvoetbalvereniging SMR Gorssel lazen daarin dat er een nieuwbouwplan ligt voor een multifunctionele accommodatie in Gorssel. Eéntje waarin geen zaalvoetbal gespeeld kan worden.

Jesse Sprikkelman in gesprek met SMR-voorzitter Tim Dieperink. Lees verder onder de audio.

Het nieuwbouwplan schrijft dat er een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie moet komen in het dorp, op de plek van de J.A. de Vullerschool. De zalen die ze voor ogen hebben zijn te klein voor zaalvoetbal, legt voorzitter Tim Dieperink uit. “Op het moment dat we gaan zaalvoetballen halen we de tussenschorten tussen de zalen weg. Maar in het huidige plan is er ruimte voor twee van dat soort zaaltjes. En wij hebben er drie nodig.”

Geen competitie is geen zaalvoetbal

Stel het plan gaat door, moet de vereniging dan opgedoekt worden? “Wanneer je als zaalvoetbalvereniging geen competitie meer mag spelen is het wel voorbij. We sporten namelijk allemaal om ook wat fanatieker te zijn. En dat zit er dan niet meer in. Dus als het plan doorgaat is de kans groot dat we moeten stoppen.”

Tweemaal per week wordt er fanatiek gevoetbald in ’t Trefpunt. De vereniging telt vele tientallen leden en ontvang nog steeds nieuwe aanmeldingen. Maar wanneer het nieuwbouwplan doorgaat moeten deze mensen allemaal een nieuwe sportactiviteit zoeken. Dieperink hoopt dat het zover niet komt. “Het draagvlak onder de verenigingen en partijen die nauw betrokken zijn is er niet echt. Dus daarmee hopen we een goed signaal te geven dat het anders moet. Daarnaast horen we ook dat de gemeenschap in Gorssel er echt niet vrolijk van, om het zacht uit te drukken.”

15 meter

SMR heeft 15 meter extra nodig om hun ding te kunnen doen in de zaal. Dat betekent dat de gemeente meer geld op tafel moet toveren. “We hopen dat er een goed weloverwogen besluit genomen wordt. Maar het is niet de eerste keuze. Dus er zal echt nog wat moet gebeuren voordat het goedkomt”, benadrukt Dieperink. Op 5 september komt het onderwerp voor het eerst aan de orde in de raadsvergadering. Maar dan wordt er nog geen besluit genomen.

Geschreven door Jesse Sprikkelman op 2023-08-30 13:42:14


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.