Degelijk AZSV pakt eerste drie punten bij VVOG in Harderwijk

– AZSV heeft een goede start gemaakt in de 4e Divisie D. in een aantrekkelijke wedstrijd waar de Rood-Witten het eerste kwartier moeite hadden om onder de druk van VVOG uit te komen konden aan het eind drie punten bijgeschreven worden. Al na 16e minuten moest Siep Rompelaar er met een blessure af. Zijn plaats werd ingenomen door Joost Rasing. Joost kon meteen aan de bak na een prima steekpass van Benjamin Roters maar door een combinatie van het gladde natgespoten veld en ruzie met de bal hielp hij deze kans om zeep.

Het was inmiddels een levendige strijd geworden waarin de verdediging de handen vol had aan de behendige Joshua Patrick van VVOG. In de 41e minuut werd er een overtreding gemaakt op Niek te Veluwe. De scheidsrechter liet goed doorgaan waarna Benjamin Roters zich vrij speelde maar zijn schot eindigde op de paal. Twee minuten in de blessuretijd van de eerste helft was het wel raak toen Benjamin weer op de paal schoot en Rik van der Eerden op de goede plek stond om de terugkaatsende bal beheerst binnen te schieten.

In de tweede helft kwam Jonathan Goosen na lange tijd weer in het veld voor Thijmen te Kolste die gespaard werd omdat hij een gele kaart had ontvangen. Met het eerste balcontact van Jonathan werd weer Joost Rasing in stelling gebracht. Ook deze kans liet Joost onbenut.

Er kwamen kansen aan beide kansen met de snelle Patrick aan Harderwijkse kant en een hardwerkende Benjamin Roters aan de kant van de Rood-Witten.

In de 65e minuut verslikte de 17-jarige Syro de Bock in het zestienmetergebied zich in Niek te Veluwe. Niek zag Benjamin Roters vrij voor een leeg doel staan en dankbaar scoorde Benjamin zijn eerste competitiedoelpunt en AZSV’s tweede. Even later kwam Roel Gebbinck in het veld voor de moegestreden Max Rensink. VVOG probeerde het optisch overwicht om te zetten in doelpunten maar verder dan een kopbal van Joshua Patrick op de paal liet de defensie onder leiding van Tom te Veluwe het niet komen. Als de Rood-Witten zo volwassen blijven spelen kunnen ze zo maar weer kandidaat zijn voor weer een periode.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-08-30 10:40:52


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.