Winterswijkse Eierjongens pakken de kampioenstitel op Dweilorkestendag

GROENLO – Vandaag, op Hemelvaartsdag vond in Groenlo de 27e editie van het Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap plaats. De Eierjongens wonnen met een score van 523,5 punten en namen de titel mee naar huis in Winterswijk. Het is precies tien jaar geleden dat de Eierjongens in Groenlo wonnen.

Vandaag, op Hemelvaartsdag vond in Groenlo de 27e editie van het Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap plaats. De Eierjongens wonnen met een score van 523,5 punten en namen de titel mee naar huis in Winterswijk. Het is precies tien jaar geleden dat de Eierjongens in Groenlo wonnen.

De zon kwam er lekker door op deze Hemelvaartsdag en met de vrolijke noten plus een hoge dosis leut, kon de dag in Groenlo niet meer stuk. Een paar duizend mensen genoten met volle teugen van de sfeer. Het kampioenschap trok dweilorkesten uit het hele land. De tweede plaats was behouden voor de Feesttoeters uit Sassenheim en de derde plaats was voor nieuwkomer Tis let Ars uit Katwijk aan Zee. Dokters Swingende Infuustoeters uit nabuurplaats Lichtenvoorde oogstte een 14e plaats.

Opvallend waren De Klooiers uit Oss die de eerste plaats in de Leutklasse behaalden.

Dweilorkest De Klooiers uit Sassenheim won in de Leutklasse. – Foto: FB De Klooiers

Naast de teamwedstrijden waren er ook individuele prijzen. Mark Snijders van de Vrije Tijdrekkers uit Dongen werd erkend als Dweilmuzikant van de Dag’. De Publieksprijs werd gewonnen door Pretband Help Ons Bloaz’n uit Brummen, terwijl Outblast uit Vlijmen de ‘Gezelligheidsprijs’ in ontvangst nam. Om 18.00 uur vanavond was de Dweilorkestendag afgelopen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-09 21:03:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.