Jong Gelre wil spektakel Zeepkistenrace Barlo 2023 op z’n minst evenaren

AALTEN – Nadat vorig jaar een bezoekersrecord met meer dan 1000 bezoekers te hebben gehad, wil Jong Gelre Aalten dit jaar eveneens zo’n massa aan mensen op de Nijhofsbulte verwelkomen. Ze roepen deelnemers op te melden. De lol moet minstens geëvenaard worden, vinden de jongeren. Op zondag 16 juni van 13.00 tot 17.00 uur barst het zeepkistenspektakel los op de Nijhofsweg in het Aaltense Barlo.

“Dit evenement belooft een dag vol adrenaline, competitie, spanning en plezier te worden voor de hele familie”, belooft Job Ligterink van Jong Gelre Aalten. En iedereen kan allicht meedoen, want er zijn drie klassen, zo laat de organisatie weten. De Calimero Klasse is voor kinderen van de basischoolleeftijd die klaar zijn om hun snelheid en behendigheid te tonen op het circuit. Deze jonge helden starten vanaf een verlaagd stuk op de schans. Als tweede de Middenmoot Klasse voor jongeren tot en met 21 jaar. Vanaf zo’n 7 meter hoogte is het de uitdaging behendig naar beneden te sturen. En als derde de Professional Klasse voor de ervaren racers van 22 jaar en ouder die hun zelf gebouwde zeepkisten willen testen tegen de allerbesten.

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. De zeepkistenrace is te bezoeken via de ingang boven op de bult, die gemakkelijk te bereiken is door vanaf de Domme Aanleg de Nijhofsweg op te rijden. De organisatie houdt rekening met de EK-voetbalwedstrijd Polen – Nederland die op een LED-scherm te volgen is. Er is een boel gezelligheid met een hapje en een drankje.

Aanmelden voor de zeepkistenrace in Barlo kan via deze link.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-11 11:29:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.