Winterswijk denkt aan crisisfonds voor inwoners met financiële problemen

– Winterswijk wil op korte termijn met maatregelen komen om inwoners, die als gevolg van de hoge inflatie en oplopende kosten in financiële problemen komen, bij te staan. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan het instellen van een crisisfonds.

“Inwoners die in problemen komen kunnen, op basis van het inkomen, gebruik maken van dat crisisfonds”, zei wethouder Elvira Schepers donderdagavond tijdens de commissievergadering in het raadhuis in Winterswijk. “Hoe we het precies gaan invullen weten we nog niet, daarvoor schakelen we ook met andere gemeenten.”

Schepers riep de fracties op met ideeën te komen. “De urgentie is hoog”, stelde ze. “We vragen jullie op mee te denken in oplossingen, want die kunnen we gebruiken om de goede dingen te doen. We hopen op korte termijn wat te kunnen betekenen voor de inwoners.”

Brandbrief

Fractievoorzitter Tom van Beek van Voor Winterswijk stelde de overige fracties voor samen een brandbrief naar de regering te sturen. “Ze komen met ingang van 1 januari met maatregelen, maar dit laatste kwartaal gebeurt er niets en dat wordt voor veel inwoners een zwaar kwartaal. We kunnen een concept van de brief voorbereiden voor de gemeenteraad. Berkelland stuurt ook zo’n brandbrief en misschien kunnen we aansluiten. Het is goed om vanuit Winterswijk ook zo’n noodsignaal af te geven.”

Geschreven door Domien Esselink, REGIO8 i.s.m. Omroep Gelderland op 2022-09-09 10:35:20


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.