Volg het bloemencorso in Lichtenvoorde

– Dit weekend volgt 1Achterhoek de ontwikkelingen van het bloemencorso in Lichtenvoorde. Het op één na Europa’s grootste corso trekt op zondag 11 september om 14.00 uur door de straten. Een dag later volgt de prijsuitreiking waar 1Achterhoek ook bij is. Volg en beleef het indrukwekkende bloemencorso via onze mediakanalen van radio, televisie, website en social media. Via de livestream op ons YouTube kanaal en op deze website ben je maandag live in de kolkende zaal ’t Zwaantje voor de bekendmaking van wie dit jaar de beste is geworden.

Na twee jaar waarin vanwege corona een Dahlia Kunstobjecten Route werd georganiseerd, is de corsokoorts in Lichtenvoorde weer tot grote hoogte opgelaaid. Herman ter Haar, voorzitter Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: “De Dahlia Kunstobjecten Route was een mooi alternatief, maar kan niet tippen aan het corso. De saamhorigheid in de corsogemeenschap is zo groot dat ze alles op alles zetten om er weer een ‘ouderwets’ spektakel van te maken. Het publiek wordt op de tweede zondag van september weer getrakteerd op een corso zoals ze dat gewend waren.”

In het lange weekend van het corso met de kermis beleeft Lichtenvoorde hoogtijdagen. Inwoners laten zich compleet uitdagen om bezoekers te laten genieten van het bloemencorso. Het is de lokale trots en passie die op die dagen de boventoon voeren. En dat helemaal nu de corsocultuur als tweede Nederlandse traditie is bijgeschreven op de lijst van Immaterieel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. De plaats ervaart dat als een geweldige erkenning vanuit de hele wereld. In 2017 kwam winnaar Teeuws met ‘Licht transport’ in het nieuws op de Chinese televisie.

Maandag 12 september zendt 1Achterhoek vanaf 8.00 uur de prijsuitreiking live uit op YouTube én www.1Achterhoek.nl.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-09-09 10:12:12


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.