Winkeliers, horeca en industrie in Lichtenvoorde willen sneller verduurzamen door op energieverbruik te besparen

– De energierekeningen zijn schrikbarend gestegen, en het einde is nog niet in zicht. Voor ondernemers heeft dit zijn weerslag op het rendement en de liquiditeit ofwel hoe snel je je rekeningen kan betalen uit de gedraaide omzetten. Tijd voor de ondernemers in Lichtenvoorde om in actie te komen. Vandaag is een energieteam in het centrum en op de bedrijfsterrein De Kamp aanwezig die bij de ondernemers langs gaat voor tips en het doen van e-checks.

Het zal vandaag menig bezoeker aan het centrum in Lichtenvoorde niet ontgaan. Bij Het Blok op het marktplein staat een promotiestand die op de eerste plaats voor centrumondernemers is, maar ook laat zien dat ondernemend Lichtenvoorde streeft naar een duurzaam centrum: van op straat tot in de winkelpanden en op de bedrijfsterrein. “In samenwerking met de Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) en de gemeente Oost Gelre gaat dit zeker lukken”, zeggen het Ondernemersfonds Lichtenvoorde en IKGL (Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde).

Campagne Lichtenvoorde

Het doel van de campagne van AOD is heel basaal: ondernemers in Lichtenvoorde snel en praktisch helpen, zodat ze grip krijgen op hun bedrijfskosten met betrekking tot energie en duurzaamheid. Op dinsdag 13 juni gaat het energieteam bij ondernemers langs. In de ochtend naar de centrumondernemers en in de middag is het bedrijvenpark De Kamp aan de beurt. Door middel van een korte energiecheck (ePK), krijgen zij in no time praktische tips om direct energie te besparen. Deze verduurzamingscampagne heeft eerder in Borculo en in Doetinchem plaatsgevonden en succesvol geweest.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD)

AOD ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. Dat is nu urgenter dan ooit. AOD is in de afgelopen periode om tafel gegaan met ondernemers tijdens ontbijtsessies. “Het is fijn om in gesprek te zijn en te blijven met betrokkenen. Ik kijk terug op zeer nuttige sessies. We slaan de handen ineen om bedrijven doelgericht te helpen hun energiekosten structureel te verlagen en de Achterhoek nog duurzamer te maken.” aldus Jan Straatman, programmamanager AOD.

Naast de campagnes per kern heeft AOD een uitgebreide kennisbank en blog waar bijzonder veel praktische tips en handvatten gebundeld zijn. Bijvoorbeeld: ‘praktische tips over energiebesparing’, ‘TEK en prijsplafond’, ‘energie besparen door huurder of verhuurder?’ Maar er is meer, bekijk ook eens de subsidies en financiële regelingen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-13 20:48:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.