Weer kletsnat weekend voor de boeg: ‘Er kan 30 millimeter vallen’

ARNHEM – Ook komend weekend moeten we rekening houden met flinke buien en kans op onweer. Lokaal kan in Gelderland net als eerder deze week wel 30 millimeter vallen, voorspelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Maar tot die tijd is het vooral heel wisselvallig. In de loop van deze middag zullen er hier en daar buien vallen in de regio. “Het zijn zeker niet zulke zware buien als dat we een paar dagen geleden gehad hebben”, zegt Van Bernebeek.

Er is best wat ruimte voor de zon en een temperatuur die uitkomt op 20 graden. Donderdagavond zal het weer opklaren. Ook houdt de wind zich rustig, vermoedelijk windkracht twee á drie vanuit het westen en later wat meer vanuit het zuiden. “Al met al is het helemaal niet zo’n slechte dag”, zegt de weerman hoopvol.

Kans op veel neerslag

“Daarentegen wordt het weekend een stuk wisselvalliger, dus moeten we er nog maar even van genieten”, zegt Van Bernebeek. Vrijdag begint de dag droog maar in de loop van de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuidoosten toe.

Vrijdagmiddag volgen er dan ook buien die behoorlijk stevig kunnen zijn. Daarnaast is er ook kans op onweer. “De situatie lijkt wel een klein beetje op die van afgelopen dinsdag”, zegt de weerman van Weerplaza. “Eerst wat zon, oplopende temperaturen en daarna zware buien. Op sommige plaatsen is 30 mm regen zeker mogelijk”.

'Niet al te warme wind deze kant op'

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het op veel plaatsen in Gelderland regenen. Dit zal duren tot zaterdagochtend, waarna er op zaterdagmiddag weer kans is op een paar buien.

Volgens Van Bernebeek kunnen de temperaturen wel oplopen tot 22 graden en ziet de zondag er weer een stuk beter uit. “Dan blijft het op de meeste plaatsen droog met wederom een temperatuur van 22 graden. Ook staat er weinig wind die zich gaat draaien naar het noorden tot noordoosten. Dat betekent wel dat er in de nieuwe week niet al te warme wind onze kant op komt. We moeten het dan doen met temperaturen van een graad of 18.”

Geschreven door Madelon Spierenburg op 2024-05-23T10:48:52+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.