Nieuwe centrummanager gaat Lichtenvoordse en Grolse centra aanlokkelijker maken

LICHTENVOORDE/GROENLO – Hij is sinds ruim april aan de slag gegaan, Elroy van den Bout, de nieuwe centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo. Hij startte met een enquete over de vitaliteit van de winkel, life-stijl en horecabedrijven. Van daaruit begint Van den Bout met zijn taak de lokale economie beter te laten floreren en panden met jonge ondernemers te vullen.

Elroy van den Bout doet dit werk al dicht bij zijn geboorteplaats (Hardenberg) in Dedemsvaart en in Bussum (NH) waar hij dit dorps- en stadshart onder handen nam en nog neemt. Hij heeft al met de ondernemers in Lichtenvoorde en Groenlo gesproken nadat hij beide plaatsen eerst incognito bezocht had. Die bezoeken hebben hem de eerste indrukken opgeleverd voor een optimale aanpak zometeen. De industrie is nauw betrokken. Ook die bedrijven hebben baat bij levendige centra. Die trekken werkende mensen aan die hier graag willen wonen. Een van de aandachtsgebieden die Elroy van den Bout wil aanpakken is de gastvrijheid verbeteren en dit tot uiting te brengen.

Wethouder Arjen Schutten: “In feite profiteren inwoners in álle kernen in Oost Gelre van levendige centra. Goede voorzieningen zijn van belang voor de leefbaarheid in de hele gemeente. Het is niet alleen leuk en gezellig om in de buurt te kunnen winkelen, het is economisch ook belangrijk. In goede centra komt ook winkelend publiek uit de regio. Uit onderzoek blijkt dat mensen graag in (de omgeving van) kernen met een goed centrum willen wonen.”

Ervaring en expertise

Als centrummanager gaat Elroy activiteiten en initiatieven coördineren als het samen met de winkeliers oppakken van marketingsacties om de lokale economie te versterken; het aantrekken van bezoekers en winkelend publiek; het bestrijden van leegstand en het creëren van een levendige en gastvrije sfeer in de centra in Lichtenvoorde en Groenlo. Elroy gaat nauw samenwerken met de ondernemers. Hij brengt veel ervaring en expertise met zich mee. Hij kent het werken met lokale ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties. Hij werkt samen met de gemeente en de ondernemers. Dit zijn de redenen waarom Elroy van den Bout geknipt is voor de job.

Ondernemersverenigingen OFL en GOV

Vertegenwoordigers van Stichting Ondernemersfonds Lichtenvoorde (OFL) en de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV) zijn betrokken bij de aanstelling van Elroy als centrummanager. Elroy bepaalt samen met beide organisaties welke initiatieven en aandachtspunten opgepakt worden. Voorzitter Benno Voorhuis van OFL: “Als vertegenwoordiger van de ondernemers in het centrum van Lichtenvoorde ben ik verheugd met zijn aanstelling als centrummanager. Door deze samenwerking hopen we met een frisse, brede kijk op beide centra om deze weer een boost te geven. Een van de pijlers zal dan ook zijn samen met pandeigenaren te kijken deze met aantrekkelijke ondernemingen gevuld te krijgen.” Ook voorzitter Jurgen Doppen van GOV is in zijn nopjes met het aantrekken van de nieuwe centrummanager: “We heten Elroy van harte welkom. Met hem gaan we voor een sterke gezonde toekomst van beide centra. Belangrijk hierbij is om samen te kijken hoe de centra aantrekkelijk te maken en te houden voor de bezoekende consument. Alleen met samenwerking kom je immers verder.”

Juiste persoon

“Als samenwerkende partijen (ondernemers en gemeente) zijn we ervan overtuigd dat Elroy de juiste persoon is om samen met alle belanghebbenden een bruisende en bloeiende omgeving te creëren waar onze inwoners trots op kunnen zijn.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-23T13:50:18+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.