Week van de Techniek en First Lego League blijven in de Achterhoek

LICHTENVOORDE – De Achterhoek-bestuurders, de 8RHK-ambassadeurs hebben in Sterk Techniekonderwijs (STO) een geschikte partner gevonden om bewezen initiatieven voor enthousiastmering van de jeugd voor techniek, als de Week van de Techniek en de First Lego League, onder te brengen. Beide initiatieven draaiden eerder onder het door de Rijksoverheid ingezette Techniekpact, dat afgelopen najaar stopte. Door samenwerking met STO is de toekomst van de dagen die bol van Techniek staan, verzekerd.

Tech Tok
Tech Tok – Foto: PR

Belangrijk voor toekomst maakindustrie Achterhoek

De Week van de Techniek is al meer dan 18 jaar een begrip in de regio. Tijdens deze weken in april maken alle kinderen van de basisschool kennis met techniek door gratis lessen die worden aangeboden. “We werken al jaren naar alle tevredenheid samen met diverse partners, die de lessen mogelijk maken”, aldus Caroline Termaat, programmaregisseur bij de thematafel 8RHK Onderwijs & Arbeidsmarkt. “Het is geweldig dat STO, dat staat voor Sterk Techniek Onderwijs, de organisatie nu verder voor haar rekening gaat nemen, helemaal passend bij deze activiteiten. Het is belangrijk voor de toekomst van onze grote maakindustrie sector dat we blijven laten zien dat techniek leuk en boeiend is voor iedereen.”

De First lego League werd de afgelopen jaren opnieuw leven ingeblazen en steeds meer kinderen tussen de 10 en 14 doen mee met deze challenge, die komend jaar plaatsvindt op 31 januari.

3500 kinderen aan de slag met techniek

“We zijn blij dat we deze initiatieven onder onze hoede kunnen nemen”, aldus Tonny te Winkel, projectleider van STO. “Beide activiteiten komen te vallen onder de vlag van Tech-Tok, waar ze perfect aansluiten op ons doel: zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met techniek. Afgelopen jaar gingen in de Week van de Techniek maar liefst 3500 kinderen aan de slag met techniek.”

Het komende jaar is het programma van de Week van de Techniek en de First Lego League als vanouds. Of deze vorm behouden blijft, of dat er een nieuwe vorm gaat ontstaan is nog niet duidelijk. “We zorgen eerst dat deze succesvolle activiteiten doorgang vinden, daarna kijken we wel verder”, aldus te Winkel.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.