Van de Nijmeegse Vierdaagse naar de Zwarte Cross, volg Omroep Gelderland en 1Achterhoek

LICHTENVOORDE – De 4Daagse en Vierdaagsefeesten staan in het teken van ‘Jullie de walkie, wij de talkie’. Want via gld.nl/4daagse, op tv en radio doet Omroep Gelderland doorlopend verslag van nieuws en achtergronden. In de overgang naar het weekend zijn de presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet zijn op het festivalterrein en laten mooie, bijzondere en grappige momenten zien.

Van de Nijmeegse Vierdaagse naar de Zwarte Cross, volg Omroep Gelderland en 1Achterhoek
Van de Nijmeegse Vierdaagse naar de Zwarte Cross, volg Omroep Gelderland en 1Achterhoek – Foto: Omroep Gelderland

Op zaterdag 13 juli starten de Vierdaagsefeesten. Presentatrice Linda Geerdink is erbij en duikt het feestgedruis van Nijmegen in. Ze neemt een kijkje achter de schermen en maakt onverwachte momenten mee. Linda breekt UIT! is vanaf 14 juli om 17.45 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Ook zijn de afleveringen te volgen op gld.nl/4daagse.

Maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli: 4Daagse Journaal

TV Gelderland doet met het 4Daagse Journaal de hele week verslag. Presentator Harm Edens neemt de kijkers mee naar alle hoogte- en, voor sommige wandelaars, dieptepunten. Het 4Daagse Journaal is van 15 tot en met 18 juli om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Na de 4Daagse intocht, op vrijdag 19 juli, is het laatste 4Daagse Journaal om 18.45 uur te zien op TV Gelderland.

Vrijdag 19 juli: 4Daagse Intocht

Op de slotdag van de 4Daagse zendt TV Gelderland de intocht op de Via Gladiola live uit. Hier wandelen alle deelnemers richting de eindstreep om uiteindelijk het 4Daagsekruis te behalen. De live intocht is tussen 14.00 en 18.00 uur te zien op TV Gelderland.

De Zwarte Cross met malle voertuigen. – Foto: Eveline Zuurbier

Donderdag 18 tot en met zondag 21 juli: Zwarte Cross

Tegelijkertijd, in een overlap met de 4Daagse begint in Lichtenvoorde de Zwarte Cross. Vier dagen lang een Achterhoeks Spektakel waar Omroep Gelderland bij is. Presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet zijn op het festivalterrein en laten mooie, bijzondere en grappige momenten zien. 18 juli is de eerste festivaldag te zien op YouTube. Vrijdag 19 juli is de Zwarte Cross om 18.15 uur op TV Gelderland. En op 20 en 21 juli is de Zwarte Cross daar om 17.15 uur te zien. De afleveringen worden ieder uur op TV Gelderland herhaald en zijn terug te kijken op gld.nl/zwartecross of op YouTube.

1Achterhoek doet verslag van de donderdag, de dag die nieuw is toegevoegd aan drie volle dagen ‘onmundig feest’ op de Zwarte Cross. Op de radio komen de gebeurtenissen tijdens het grootste festival van Nederland voorbij. Daarnaast kijkt 1Achterhoek ook buiten de poorten van deze zware vierdaagse.

Geschreven door Eveline Zuurbier


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.