Wandelvoetbaltoernooi op de agenda voor ouderen bij Longa’30

LICHTENVOORDE – “Vorig jaar was het toernooi een doorslaand succes, en dus geeft dat gegeven alle reden om het dit jaar nog eens te doen.” Op het sportpark van Longa’30 ontmoeten morgen maar liefst zestien seniore teams voor het wandelvoetbaltoernooi. De organisatie is morgen 8 mei in handen van de Wandelvoetbalclub De Treffer die wekelijks op de Longa-velden bijeenkomen.

“Iedereen wil z’n partijtje winnen, maar ontmoeting en gezelligheid staan voorop”, aldus Frans Ebbers één van de initiatiefnemers. “De oprichting van de wandelvoetbalclub is nu al weer ruim vijf jaar geleden. We hebben zo’n 25 leden van pakweg 60 jaar en ouder. Wekelijks staan er zeker 18 van op het veld. Dat geeft aan hoe leuk ze het vinden. Maar ook hoe belangrijk ze het vinden om elkaar te ontmoeten in combinatie met gezond bewegen?”

Ontmoeting voorop

Die gezelligheid is ook de reden om dit toernooi te organiseren. Met teams uit de regio’s Liemers, Achterhoek en Twente. Frans Ebbers: “Met al gauw 160 deelnemers is het gezellig druk op het veld. We spelen voor de lol, er zijn geen finales en ook geen bekers te winnen. Iedereen doe z’n best en wil winnen, maar wel met respect voor elkaar. De insteek is dat iedereen een leuke middag heeft”.

Vitale samenleving

Het wandelvoetbal valt onder de KBO, de Krachtige Bond voor Ouderen. Maar het is mooi te zien dat ook bedrijven het idee achter wandelvoetbal steunen, benadruk Ebbers: “We bieden alle deelnemers een gratis lunch aan, gastvrij en laagdrempelig. Dat kan door de steun van enkele sponsoren. Gezond bewegen is belangrijk voor een vitale samenleving en deze bedrijven nemen daarin hun verantwoordelijkheid. Dat is mooi.”

Gevarieerd deelnemersveldHet toernooi begint woensdagmiddag. Op het hoofdveld zijn vier kleinere velden uitgezet. “Er is veel te zien en iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Met onder andere teams uit Zieuwent, Aalten, Winterswijk en Varsseveld is de Achterhoekse inbreng groot. Maar we zijn ook blij met deelname van bijvoorbeeld Walking Football Twente-Euregio.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-07 21:59:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.