Insmeren dit weekend en heerlijk dauwtrapweer tijdens Hemelvaart

ARNHEM – Het wordt binnenkort smeren geblazen, want er is goed weer in aantocht. Het blijft vanaf nu een tijdje achter elkaar droog. Hemelvaart wordt heerlijk dauwtrapweer en naar het weekend toe wordt het steeds zonniger en warmer.

Woensdagochtend kunnen we nog wat bewolking verwachten, maar in de middag komt er alvast wat zon met een temperatuur van zo’n 17 graden. Donderdag, met Hemelvaart, is er veel ruimte voor de zon, tussen wat stapelwolken door, en stijgt het kwik al naar zo’n 19 of 20 graden. Een prima dag om te dauwtrappen en markten te bezoeken.

Meerdere dagen droog

Vanaf vrijdag gaan we al dik de 20 graden in, waarna het zaterdag en zondag zo’n 22 tot 24 graden gaat worden. Daarmee is het weer eens meerdere dagen op een rijtje droog, en dat is inmiddels al een tijdje geleden.

Felle zonkracht, dus goed smeren

Het wordt wél weer om goed in te smeren, waarschuwt Weerplaza, want de zonkracht wordt hoog. Voor liefhebbers van strand aan de kust: omdat de wind van het land afwaait, kon het wel eens het eerste lekkere strandweer van het jaar zijn.

Geschreven door Renske van den Berg op 2024-05-08 06:27:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.