Vrijwilligersgroep in touw voor jaarlijkse rommelmarkt Eendracht voor betaalbare muzieklessen

WINTERSWIJK – Jaarlijks houdt muziekvereniging Eendracht Winterswijk een rommelmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan het leerlingenfonds én om de muzieklessen voor iedereen betaalbaar te houden. De rommelmarkt is dit jaar op zaterdag 6 april aan de Boeijinkweg 11, en altijd tot in puntjes geregeld door Frans Storck. Hij is van de supportersvereniging, een groep enthousiastelingen die geld bijeenbrengt zodat muziek maken voor iedereen toegankelijk blijft.

Storck speelt zelf geen instrument. Hij raakte betrokken bij De Eendracht doordat zijn kinderen muziek wilden leren spelen. De supportersvereniging bestaat inmiddels zo’n 50 jaar en afgelopen zaterdag was Frans Storck van muziekvereniging Eendracht Winterswijk bij Benito Muller en Mark nijhof in de studio voor de uitzending van 1Achterhoek Actueel.

De supportersvereniging is eigenlijk gedurende het gehele jaar druk met inzamelen van goederen. “Er worden geregeld woningen van bijvoorbeeld overledenen leeg gehaald op verzoek van de familie. Eendracht ontzorgt aan de ene kant de familie en heeft zo weer goederen om te verkopen”, aldus Frans. Spullen die niet verkocht worden, krijgen een nieuwe bestemming. Onder meer heeft de supportersvereniging Oekraïeners geholpen en werd ingeleverd tuingereedschap geschonken aan een groep mensen die een moestuin hebben. “We hebben een groep mensen die de spullen uitzoeken en in productgroepen opbergt totdat de rommelmarkt in zicht komt. Kleding bij kleding, bestek en andere kookspullen liggen bij elkaar gesorteerd.”

In vier dagen wordt de rommelmarkt opgebouwd. Dit is op de corsolocatie van Corsoclub Meddo. “We delen de locatie met deze corsoclub. Afgelopen week is de bouwtent opgezet. Ook deze gebruiken we voor onze rommelmarkt.”

Verrekijkers voor Oekraïners aan het front

In de radiouitzending deed Frans Storck een oproep aan de luisteraars. “Mochten mensen thuis een verrekijker hebben, die ze niet meer gebruiken, dan zou Eendracht deze graag ontvangen. Er heeft zich een groepje vrijwilligers uit de Oekraïne gemeld om te helpen bij de rommelmarkt. Toen hoorden we dat er een tekort aan verrekijkers is aan het front.” Die wil Eendracht inzamelen en er voor zorgen dat de verrekijkers op de juiste plek terecht komen.

Lees meer op de website van Muziekvereniging Eendracht of mail naar: supporters@eendracht-winterswijk.nl.

Geschreven door Eveline Zuurbier – Mark Nijhof op 2024-03-26 21:55:04


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.