Vrijwilligers die De Loods in Barlo opknappen, met 750 euro gesteund door GUV Goede Doelen Fonds

AALTEN – Een groep vrijwilligers van de oude en jonge garde jongeren knappen de befaamde discobar De Loods op tot een gemeenschapshuis. Als het straks klaar is zullen zij een breed scala aan activiteiten organiseren voor Barloërs. Het initiatief viel op bij het GUV Goede Doelenfonds. Door een schenking van 750 euro uit dat fonds timmeren de vrijwilligers verder aan de nieuwe toekomst van De Loods.

Het zijn voor ‘buitenstaanders’ lang vervlogen tijden dat tegenover De Domme Aanleg er in de avond groepen jeugd op de fiets daar arriveren voor hun avondje. En als de loodsdeur open ging, nodigden de stralen discolichten je automatische uit voor een swingavond. Daarna werden die avonden minder, de tijd veranderde, maar De Loods bleef zolang het nog ging beschikbaar voor de Barloërs. Een groot aantal vrijwilligers spendeert elk vrij uurtje om De Loods bij de tijd te brengen. Straks is in De Loods voor alle leeftijden iets te doen.

Henri en Bert van Eerden, de wat oudere garde, over de transformatie: “Het streven is om van de oude Discobar De Loods een gemeenschapshuis te maken waar iedereen zich thuis voelt en van waaruit een breed scala aan activiteiten georganiseerd wordt voor alle bewoners van Barlo en omgeving.

We willen echter graag een focus aanbrengen op twee groepen bewoners van Barlo

Nadat het initiatief de steun kreeg van LEADER, worden zij ook gesteund door het GUV Goede doelen fonds. Onlangs werd een cheque uitgereikt ter waarde van 750 euro uit het fonds. “Een flink aantal vrijwilligers van De Loods wachtte de delegatie van het GUV Goede doelen fonds op. Een keer binnen vertelden ze honderduit over dat wat ze al gedaan hadden en wat hun plannen waren voor de toekomst. Een groep zeer enthousiaste mensen die ergens voor stonden”, aldus GUV.

Mandy Jonkers, Bert van Eerden, Henri van Eerden en Nicole Vonno stonden Frank Smit van het GUV Goede doelen fonds te woord. “We willen in het activiteitenplan echter wel graag een focus aanbrengen op twee groepen bewoners van Barlo en omstreken nl ouderen (65+) en jeugd ( 6 t/m 21).”

Mandy Jonkers: “Daarbij willen we wel graag een de oude sociale waarden blijven hanteren. Omzien naar elkaar en zorgen voor elkaar. Dat wat in de oude tijden zo bijdroeg aan de gemeenschapszin. We doen dit echt met elkaar en voor elkaar.”

Nicole Vonno gaf aan dat er al heel veel activiteiten geweest waren: “ Een workshop zeepmaken, kom bie uns etten, oliebollen bakken, een tentoonstelling, een jamsessie met allerlei muzikanten gemixed en we gaan nog veel meer doen.”

Frank Smit van het fonds, vond dat dat de reden is geweest voor de commissie om een bijdrage te doen. “Het bevorderen van de gemeenschapszin en het zorgen voor elkaar is iets waar wij bij GUV 100 procent achter staan. GUV is ontstaan vanuit het noaberschap, gegroeid naar een organisatie die, zonder winstoogmerk, voor nabestaanden zorgt als deze afscheid moeten nemen van een dierbare. Daarbij wil je gesteund worden door betrokken mensen zonder commerciële belangen, maar op grond van ‘zorgen voor elkaar. Dat is ons werk.”

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-22 07:48:18


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.