Nieuwkomers verwelkomd in Aaltens gemeentehuis

– Op donderdag 21 maart vond in het gemeentehuis een welkomstbijeenkomst plaats voor nieuwe inwoners, genaamd ‘Buurt Maken’. Tijdens deze gezellige avond konden nieuwkomers kennismaken met de burgemeester en wethouders. Een leuke toevoeging aan de avond was een interactieve quiz, waarbij de gasten meer te weten kwamen over de gemeente en de Achterhoek. Door de antwoorden kreeg de gemeente ook weer achtergrondinformatie over de nieuwe inwoners en dat leverde veel gespreksstof op. De bijeenkomst was een succes. Een goede start voor de nieuwe inwoners om zich thuis te voelen in de gemeente Aalten en om te ontdekken welke ondersteuning en mogelijkheden beschikbaar zijn.

Burgemeester Anton Stapelkamp benadrukte het belang van dit soort bijeenkomsten: “Dit biedt ons de gelegenheid om niet alleen nieuwkomers te begroeten, maar ook onze verbondenheid met alle inwoners te benadrukken. Als college willen we dicht bij onze gemeenschap staan en luisteren naar behoeften, ideeën en zorgen. De bijeenkomst voor nieuwe inwoners is daar een prachtig voorbeeld van”.

De gemeente had ook Eric Wichgers, directeur van Figulus Welzijn uitgenodigd. Hij vertelde over het Achterhoekse ‘naoberschap’ en de voorzieningen in de gemeente, wat erg informatief was voor de nieuwe inwoners die vanuit verschillende delen van Nederland komen. “Bij ons staat de deur altijd open voor informatie, hulp of gewoon een gezellige kop koffie” aldus Eric Wichgers.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en drankje, waarbij nieuwe inwoners de kans kregen om elkaar beter te leren kennen. Met dit hartelijke ontvangst belooft de gemeente Aalten een welkom thuis te zijn voor al haar bewoners.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-22 10:24:52


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.