Einde dreigt al voor nachttrein van Arnhem naar Winterswijk

– De pilot met de nachttrein van Arnhem naar Winterswijk dreigt een voortijdig einde te krijgen. Er werden voor de coronaperiode 22 ritten genoteerd en die waren volgens Arriva ‘mondjesmaat bezet’.

Met die mededeling kwam wethouder Wim Wassink donderdagavond tijdens de commissievergadering in Winterswijk na vragen van Loes ten Dolle, de fractievoorzitter van D66. Zij had er met een succesvolle petitie voor gezorgd dat de nachttrein vanuit Arnhem niet bij Doetinchem stopte, maar doorreed naar Winterswijk.

Alternatief

De pilot stopte tussentijds als gevolg van de coronapandemie. “Er zijn 22 ritten geweest en de conclusie van Arriva was dat er mondjesmaat gebruik van is gemaakt”, vertelde Wassink. “Er zijn nog elf ritten over en er wordt in het vierde kwartaal een vervolg gegeven aan de pilot óf Arriva komt met een beter alternatief. Ik zal ze houden aan die toezegging.”

Maar Ten Dolle nam geen genoegen met het antwoord van de wethouder: “Dat is niet zo afgesproken met de raad. Het budget is bedoeld voor de pilot met de nachttrein en niet voor een alternatief.”

‘Ik ben er fel op’

Het raadslid van D66 sprak tegen dat er weinig gebruik werd gemaakt van de nachttrein. “Ik ben drie keer mee geweest en toen zat de trein bomvol. En in Winterswijk stapten er zestien mensen uit”, zei Ten Dolle. “Ga dan met de jongeren in gesprek en vraag of er weinig animo is voor de nachttrein. Ik heb niet voor niets vijfhonderd handtekeningen opgehaald en ga het zó weer doen. Ik ben er fel op en ga net zolang door totdat ik het voor elkaar krijg.”

Met dat laatste doelde ze op de verlenging van de pilot, maar die is voor Wassink niet heilig. “Arriva wil met een beter alternatief komen en nogmaals, daar houd ik ze aan. Het gaat erom dat de mensen ’s nachts terug komen. Het gaat om het resultaat”, aldus de wethouder.

Geschreven door Domien Esselink, REGIO8 i.s.m. Omroep Gelderland op 2022-09-09 06:09:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.