Veel respons op WUh-kerstactie ‘Pak ‘m in voor’

– Kerst draait toch, naast de geboorte van Jezus, om cadeautjes, lekker eten en gezelligheid? Voor veel gezinnen in ieder geval wel. Maar kerst kan, ook bij gezinnen in Winterswijk, voor stress en teleurstelling zorgen. Er zijn immers huishoudens waar geen geld beschikbaar is om voor leuke en gezellige kerstdagen te zorgen, laat staan dat er cadeautjes voor de kinderen gekocht kunnen worden. Vooral voor deze gezinnen organiseerde de WUh Pak ‘m in. Deze actie van de Winterswijkse Uitdaging-huis (WUh) heeft 178 kerstpakketten binnengekregen en daar komen nog pakketten van ROVA bij die het bedrijf van leveranciers heeft ontvangen. De pakketten zullen volgende week door vrijwilligers in Winterswijk bezorgd worden.

De oproep van de WUh voor de kerstpakkettenactie ‘Pak ‘m in voor’ kwam al vroeg. vanaf 10 oktober kon iedereen die die iemand met de kerst wil verrassen, bij de WUh aan de Roelvinkstraat een lege kerstdoos ophalen. Deze doos mocht dan gevuld worden om deze vervolgens te schenken aan gezinnen die het nodig hebben. Er werden meer dan 200 kerstdozen opgehaald.
Ook kon de schenker de doos aan iemand cadeau doen omdat hij of zij vindt, dat iemand een cadeau verdient. De schenker kon kiezen wie het kerstpakket geschonken krijgt of kon ook een volle doos aan de WUh leveren die niet geadresseerd is. Ook bedrijven werden opgeroepen mee te doen door hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

De WUh, zorgt dat de kerstpakketten goed terecht komen. Dit gebeurt anoniem: niemand weet wie het kerstpakket gegeven heeft, als behalve als de schenker er zelf een kaartje bij in heeft gedaan. “Zo zorgen we er samen voor dat heel Winterswijk een fijne kerst heeft”, zegt WUh. “Naast het feit dat pakketten bezorgd zullen worden bij inwoners die het goed gebruiken kunnen, kan iedereen iemand nomineren die hij of zij een pakket gunt. Denk hierbij bv aan opa en oma die toch maar weer op de (klein) kinderen passen. Alle pakketten worden anoniem bezorgd.”

Naast particulieren, (sport)scholen zijn er bedrijven geweest die spullen voor in de dozen schenken. En er waren ook bedrijven die een paar kerstpakketten meer bestellen en deze bij de WUh hebben afgeleverd. WUh spreekt van ‘een geslaagde actie’.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-12-16 10:10:20


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.