Nieuwe band SweetMilk lanceert eigen single

– Er is een nieuwe band opgestaan in de Achterhoek: SweetMilk. Terwijl ze hard werken aan een EP die in januari 2023 uit moet komen, wordt vandaag de eerste single gelanceerd.

De Achterhoekse band SweetMilk is ontstaan rondom singer-songwriter Mike Mendels. Hij komt met de ideeën en werkt ze samen met Daniel uit tot liedjes die nooit meer uit je hoofd verdwijnen. Han, Jurgen en Remco maken de band compleet. Allemaal nuchtere, ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend in verschillende bands.

De band

In het interview vertelde Mike hoe de naam van de band is ontstaan: “SweetMilk is eigenlijk een knipoog naar oud-wielrenner Joop Zoetemelk” vertelt hij, “het was een held in de jaren 70 en 80 [ … ] en we vonden wel dat hij wel een bandnaam verdiende!”

Little Things

De eerste single is getiteld Little Things. Het nummer gaat over het genieten van simpele alledaagse dingen. Voor zanger Mike staat iedere zaterdagochtend al jaren in het teken van jeugdvoetbal. Vroeg op en samen met zijn zoon in de auto naar het voetbalveld. Hij geniet van het enthousiasme en de dromen van zijn zoon waarin hij zichzelf op die leeftijd herkent. En hij is niet de enige, want er staan meer ouders fanatiek en nostalgisch langs de lijn.

In januari verwacht de band hun eerste EP uit te kunnen brengen, in de hoop dat tijdens het festivalseizoen te kunnen laten horen. En het hoofdpodium van de Zwarte Cross misschien? Dat ziet Mike wel zitten! Meer informatie over de band vind je op hun website.

Geschreven door Harm Wellink op 2022-12-16 15:56:55


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.