Van verkoop broodjes tot inzameling hulpgoederen voor aardbevingsgebied Syrië en Turkije: de Achterhoek helpt

– De allesverwoestende aardbeving in Syrië en Turkije raakt veel inwoners. In de moskee Aalten komen mensen zaterdagmiddag 1 februari samen. Er worden broodjes verkocht waarvan de gehele opbrengst gaat naar het rampgebied. In Groenlo is spontaan een inzamelingsactie op touw gezet. Vanaf maandag 13 februari kan elke middag tot 20.00 uur hulpgoederen worden gebracht in de oude Rabobank. En in Winterswijk begon De Turks sociale culturele vereniging Sihhat vrijwel direct inzamelingsacties.

In Aalten worden zaterdagmiddag (12.00 -17.00 uur) in de Fahti Moskee aan de Bodendijk 12, broodjes voor 5 euro per stuk verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan de slachtoffers. Mensen komen we samen om hun emoties te delen. een groot deel van de Achterhoekse moslims hebben familieledenin het gebied.
Voor deze eetactie kreeg de moskee meerdere donaties in natura van gulle gevers. Zo kreeg ze een kist met potten vol honing om te verkopen en worden er Turkse pizza’s gebakken.

Inzamelingsacties, flessenacties, braderie

Vanuit Winterswijk al meerdere transporten naar het grensgebied van Turkije en Syrië gegaan. En nog steeds kunnen mensen hulpgoederen brengen bij Sihhat aan de aan de Tuberweg 4 in Winterswijk. De inzamelingsacties worden ondersteund door de Winterswijkse Uitdaging (WUh). De WUh is de schakel tussen meerdere hulpacties in Winterswijk voor mensen in het aardbevingsgebied. Basisscholen houden flesseninzamelingacties en samen met de organisatiekracht en medewerking van leerlingen van het Gerrit Komrij College staat er voor zondag 19 februari bij Sihhat aan de Tuberwerg een grote braderie op poten.

Inwoners uit de familie en vrienden hebben in het getroffen gebied.Deze week plaatste restauranteigenaar van Milano Haci Mustafa Türhan uit Groenlo een oproep voor een inzamelingsactie. De oproep bracht een zo’n overweldigende stroom aan goederen en hulp teweeg, dat Milano besloot de locatie voor de inzamelactie te verplaatsen naar het pand van de oude Rabobank aan de Mattelierstraat in Groenlo. De nieuwe locatie biedt meer ruimte en mogelijkheid om de goederen te verzamelen en op te slaan. Vanaf vanaf maandag 13 Februari tot en met 17 Februari tussen 13.00 uur tot 20.00 uur kunnen mensen hulpgoederen brengen.

Er is op dit moment een dringende behoefte aan babyvoeding, luiers, warmtebronnen, dekens, slaapzakken, kleding en andere basisbenodigdheden. Houd rekening met de koude weersomstandigheden met temperaturen onder het vriespunt en veel sneeuw.

Giro 555

Turkije en Syrië zijn getroffen door meerder zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm. Er is dringende hulp nodig. Mensen kunnen hun hulp ook aanbieden door geld te doneren op Giro 555.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-02-11 10:20:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.