Unieke zilveren hattrick in Aaltense dartsport

AALTEN – Oerkroeg Schiller uitbater Delleman omschreef het darts schouwspel op vorige week donderdagavond al eens ‘alsof er een nieuwe Griekse god geboren werd’. En zo zal het ongetwijfeld ook voor zijn team ‘Schiller 2’ darters hebben gevoeld toen hun zelfs al voor het einde van de competitie de verlossende mededing ontvingen dat hun derde zilveren titel op rij verzekerd was.

De Aaltense darters van Oerkroeg Schiller.
De Aaltense darters van Oerkroeg Schiller. – Foto: PR

Uniek is het feit van deze prestatie. Bijzonder is het feit dat deze jongens hun zilveren jubileumjaar in 2023 in gingen met de zilveren titel, deze dat jaar prolongeerde, om vervolgens het jaar erop hun eigen zilveren jubileum volledig te omlijsten met nog meer zilver. Een prestatie van ongekende klasse die snakt naar een gouden rand.

In 2022 begon dit succesverhaal en overkwam een eerste zilveren medaille de vrienden. Doordat twee andere teams in de prestigieuze eredivisie vochten om een been, ging Schiller 2 er uiteindelijk mee heen. Het 2023 seizoen was gebaseerd op spierballen gedrag en overmacht. De zogeheten back-to-back titel werd al ruim voortijdig veiliggesteld. Voor de koers van het afgelopen seizoen is teruggevallen op waarden die dicht liggen bij hun oorsprong en die het bestaansrecht duurzaam ondersteunen. Een koers die de aankomende tijd opnieuw zal worden gevaren en niet onsuccesvol inmiddels heeft geleid tot een ongekende zilveren hattrick.

Romeinse II

Onbesproken zijn nog de persoonlijke titels die dit collectief op individueel niveau heeft behaald. Zo zijn er ondertussen maar liefst elf Aaltense kampioenschappen verbonden aan deze equipe. Dit nodigt uit tot een eerbetoon. Volgend seizoen zal er dan ook worden gespeeld onder een naam die hieraan meer respect doet. Schiller 2 zal vanaf dan cijfermatig worden uitgedrukt in het Romeins. De knipoog waarmee een eenvoudige ‘2’ plaatsmaakt voor een Romeinse ‘II’ zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.