UPDATE: Stakingen bij streekvervoer: bussen en treinen in Achterhoek rijden ‘sowieso’ op donderdag

– Weer stakingen in het OV bij het streekvervoer. Dit keer nadat overleg tussen de bonden FNV en CNV en de verschillende streekvervoerders over een nieuwe CAO voor het regionale openbare vervoer is vastgelopen. Maar niet alles staat stil. Arriva meldt op Twitter dat de treinen en bussen in de Achterhoek donderdag 19 januari sowieso rijden. Op de vrijdag rijden voorlopig alleen de buurtbussen in de Achterhoek. ‘Het aantal treinen en bussen die rijden is afhankelijk van de werkwilligen’, meldt Arriva.

De werkgevers bieden nu 8 procent meer loon voor dit jaar. Dat was vorige week bij Arriva 5 procent. De bonden willen echter meer. Zij willen dat werknemers in het streekvervoer gecompenseerd worden voor het verlies aan koopkracht. Ook doen de werkgevers te weinig om de werkdruk te verlichten. Er is veel ziekteverzuim door een tekort aan personeel.

De kans bestaat dat medewerkers van Arriva zich bij de staking van de FNV aansluiten. ‘Op basis van de voorgaande stakingen gaan we ervan uit dat we een deel van onze dienstregelingen wel kunnen rijden’, aldus Arriva.

STAKINGSUPDATE donderdag 19 januari:
Door overbelasting van het reisinformatiesysteem zijn de reisplanners niet up to date. Arriva adviseert alternatief vervoer te regelen om naar de bestemming te reizen. De reisinformatie voor de trein is wel bijgewerkt.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-18 20:19:23


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.