Topkok koopt Strandlodge, halve ton beschikbaar voor ‘upgrade’ strandbad

– Mike Vrijdag, de Achterhoekse topkok die in de Strandlodge in Winterswijk ‘LEV. by Mike’ exploiteert, krijgt het horecagebouw in handen voor 445.000 euro, waarvan 50.000 euro beschikbaar komt voor een opknapbeurt van het naastgelegen strandbad.

Vrijdag huurt de Strandlodge sinds 2011. De destijds geopperde optie tot koop wordt gelicht. “De grond blijft eigendom van de gemeente”, zegt wethouder Wim Wassink. “De Strandlodge en het strandbad zijn uit cultuurhistorisch oogpunt en het zwemmen belangrijk voor Winterswijk.”

‘Upgrade van het zwembad’

De wethouder is blij dat de koop ook voor een verduurzaming van de zwemfunctie zorgt. “Dit zorgt voor een impuls voor de toekomst van het zwembad, want we hebben bedongen dat er 50.000 euro van het bedrag vrijkomt voor een upgrade van het zwembad”, aldus Wassink.

De topkok gaat het strandpaviljoen – een Rijksmonument – beneden uitbreiden met een overkapt terras. Op de eerste verdieping exploiteert hij een restaurant met buitenterras, waar ook feesten worden gehouden. De kleedkamers en ruimte voor de badmeester blijven beschikbaar voor de Stichting Behoud Strandbad (SBS), die verantwoordelijk is voor het beheer van het strandbad.

Er stond bij de gemeente nog een schuld open over de jaren tussen 2013 en 2016, hoofdzakelijk over de afdracht van de huurgelden. Die schuld is opgeschort tot de verkoop en daardoor betaalt Vrijdag 50 procent van de openstaande rekening, namelijk 9.400 euro. De rest van de schuld wordt door SBS kwijtgescholden.

De Strandlodge, met daarachter het strandbad (niet zichtbaar). – Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-10-13 15:37:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.