Bocholtse kermis één dag langer en groter

– Donderdag, een dag eerder, is de Bocholtse kermis van start gegaan met een knallend vuurwerk in de avond. De stad Bocholt vlak over de grens bij Aalten, viert het 800 jarige bestaan van de stad. De kermis is groter dan anders. Bocholt pakt na twee jaar geen kermis goed uit om het stadsjubileum te vieren.

De Bocholtse burgemeester, Thomas Kerkhoff, opende de kermis door het eerste biervat aan te slaan en vervolgens te proosten met de kermisexploitanten. De kermisattracties en de vele eet en bierkraampjes staan door het hele centrum van de stad. Bij mooi weer trekt de Bocholt-kermis tot 650.000 bezoekers naar het kermisterrein. Elk jaar melden zich ongeveer 2000 kermisexploitanten aan, maar slechts ongeveer 270 worden geaccepteerd. Zodra duidelijk is wie uit de meer dan 2.000 aanmeldingen wordt geselecteerd, maakt de stad aan haar inwoners bekend welke attracties zij voor het feest gekozen hebben. nDit gebeurt twee weken voordat de kermis begint.

De sfeer in de straten typeert de kermis in Bocholt – Foto: Hans Ouwens

De kermis is de grootste in het westen van Münsterland. Naast aantrekkelijke en huiveringwekkende geheel nieuwe attracties met ‘grote’ ritten, biedt de Bocholtse kermis ook traditionele familier en kinderattracties. Als je de rit in de ‘High Energy en Co’ te snel vindt, kun je feesten op de Bocholtse kermis of met vrienden naar de ‘Bayern Festhalle’. Deze feesttent is gewild bij de Nederlanders om een bezoek aan de Bocholtse kermis goed af te sluiten.

Het Lunapark op de kermis in Bochholt – Foto: Hans Ouwens

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-10-13 20:53:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.