Toneelvereniging ‘Ons Genoegen Woold’ al een eeuw op de planken

– De toneelvereniging in het Woold ‘Ons Genoegen’ staat dit jaar een eeuw op de planken. Op zondag 4 juni gaat ‘Ons Genoegen’ een uitwisseling met andere toneelverenigingen uit Winterswijk en Duitsland houden waarmee het amateurtoneel in het voetlicht komt te staan. Maar voordat het zover is, voert ‘Ons Genoegen’ dit weekend eerst een leuke klucht op: Achterburen.

“Het jaar 2023 wordt voor ons een bijzonder jaar, dit jaar viert de vereniging in alle gezondheid haar 100- jarig jubileum”, laat toneelvereniging Ons Genoegen Woold zien. “Dat Ons Genoegen springlevend is blijkt wel uit het feit dat er maar liefst drie jonge debutanten op het toneel staan, Elena te Brake ,Wendy Mennink en Tino Opgenoort. Honderd jaar op de planken bereik je alleen maar door elke keer weer het publiek te boeien. Dit jaar is ervoor gekozen om iedereen eens uit de ‘comfort-zone’ te trekken. Iedereen speelt een typetje die zij niet gauw zouden spelen, een uitdaging voor spelers en regie.”

Dat Ons Genoegen springlevend is blijkt wel uit het feit dat er maar liefst drie jonge debutanten op het toneel staan

Na het succes van afgelopen jaar met het openluchtspel Boer’nleu in oorlogstied staat Ons Genoegen in het weekend van 11 en 12 februari op het toneel met het komische blijspel Achterburen, geschreven door Wouter Duyvis. De klucht staat voor een avond of middag lachen garant.

In drie bedrijven wordt het publiek meegenomen in de wereld van Antoinette en Frits, zij wonen samen met hun zoon Peter in een keurige Venix-wijk. Het huis van de achterburen staat al enige tijd te koop en iedereen haalt opgelucht adem wanneer het huis eindelijk verkocht is. Daarvan zal de buurt weer opknappen, maar als blijkt dat de asociale Harry, Chantal, Desi en Lisa de nieuwe buren zijn, is het snel met de rust gedaan. Als dan ook nog hun goede huisvriend Mario op komt dagen, weet iedereen: het wordt nooit meer zoals het was.

De regie is in handen van erelid Ineke Konings. Ineke heeft al verschillende rollen vervuld binnen de vereniging. Konings was onder meer bestuurslid, hielp bij de decorbouw, acteerde en verzorgde de schmink. En opnieuw neemt neemt Ineke Konings in dit jubileumjaar de regie van het blijspel voor haar rekening. Souffleuse is Ina Boom.

De voorstellingen zijn: zaterdagavond 11 februari, aanvang 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is de foyer geopend, zondagmiddag 12 februari, aanvang 14:30 uur. Vanaf 14:00 uur is de foyer geopend en zondagavond 12 februari, aanvang 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is de foyer geopend.

Amateurtoneel onder aandacht

Een eeuw lang op de planken, wil Ons Genoegen vieren ‘voor iedereen en met iedereen’. “Deze mijlpaal wordt maar een keer bereikt, en dat willen we samen met jullie doen is ons credo.” Op zondag 4 juni wordt het een geweldige dag organiseren in en om het ‘Vereenigingsgebouw Juliana’ in het Woold, laat de toneelvereniging weten. “In samenwerking met diverse Winterswijkse toneelverenigingen en ook nog toneelverenigingen uit Duitsland wordt het een feestelijke, inspirerende, uitdagende, interessante maar vooral leuke dag om te beleven.” Ons Genoegen wil in haar jubileumjaar het amateurtoneel onder de aandacht brengen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-10 09:23:37


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.