Inwoners blij en tevreden met haltetaxi in gebied waar geen bus of buurtbus rijdt

– Op plekken waar doordeweeks, in de weekenden en avonden geen buurtbus, bus of trein rijdt, rijdt de haltetaxi. Inwoners die er gebruik van maken zijn zeer tevreden over deze deeltaxi. De haltetaxi deed in september haar intrede in de omgeving van Winterswijk door het plaatsen van de eerste haltebord in Meddo. Mensen zijn over het algemeen blij dat deze mogelijkheid er is in het netwerk van openbaar streekvervoer.

Dit blijkt allemaal uit een klanttevredenheidsonderzoek dat onafhankelijk is gehouden. Sinds april 2022 is er in de provincie Gelderland een flexibele deeltaxi te bestellen met de merknaam HaltetaxiRRReis. Deze Eind 2022 is een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Van de ondervraagde reizigers geven de algehele dienstverlening een gemiddeld rapportcijfer van 8,2.

Over haltetaxiRRReis

HaltetaxiRRReis is een deeltaxi in Gelderland die op bestelling flexibel van halte naar halte rijdt. Het is een product van RRReis, het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. De schrijfwijze van RRReis, met drie keer de letter ‘R’, staat symbool voor de samenwerking van de drie provincies die verantwoordelijk zijn voor het regionale openbaar vervoer.

De deeltaxi van haltetaxiRRReis sluit goed aan op de buurtbus, bus en trein. De haltetaxi rijdt ook ’s avonds, in het weekend én op plekken waar de buurtbus, bus of trein niet of niet elk uur rijdt. Met de haltetaxi reis je vlot van of naar een speciale haltetaxi-halte, bushalte of treinstation bij jou in de buurt. In de Provincie Gelderland wordt haltetaxiRRReis uitgevoerd door mobiliteitsaanbieder Qarin. Het vervoersbedrijf verzorgt namens de provincie Gelderland de regie over de taxi-dienstverlening voor haltetaxiRRReis.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-10 08:35:35


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.