Taxatiedag bij Dorcaswinkel in Aalten: is jouw schilderij, prentenboek of serviesgoed goud waard?

– Het komt voor: iemand die op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel iets kocht en bij een taxatie een waardevol schilderij, prentenboek of serviesgoed blijkt te bezitten.

Iedereen kent deze verhalen over pareltjes gevonden in kringloopwinkels die uniek en waardevol blijken te zijn. Ook bij de Dorcaswinkel in Aalten komen af en toe voorwerpen binnen waarvan we ons afvragen of ze misschien zo waardevol zijn dat ze beter via Marktplaats of op een veiling kunnen worden aangeboden. Dorcas weet dat er landelijk mensen zijn die ter zake kundig zijn en kunnen adviseren kunnen. Zij komen naar Aalten op 6 april in deze winkel om spullen te taxeren op de werkelijke waarde.

Iedereen vraag zich wel eens af :Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Met een dergelijk attribuut kun je dan op 6 april terecht bij de Dorcaswinkel.

Erkende taxateurs van veilinghuis Vendu beoordelen tussen 10.00 en 15.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Verloop van de taxatie

Mensen die naar de winkel komen, betalen bij de kassa 2,50 euro per ingebracht voorwerp met een maximum van vier voorwerpen (een set geldt als één voorwerp). Dit bedrag komt ten goede aan deze kringloopwinkel. Vervolgens krijgen deelnemers aan de taxatie een volgnummer en waarmee ze terecht kunnen ervaren taxateurs terecht.

Na de taxatie beslist elke deelnemer of hij het artikel weer meeneemt naar huis of aan Dorcas schenkt. Er is nog een derde optie: laten verkopen via het veilinghuis. Een deel van de opbrengst gaat dan voor de bemiddeling naar Dorcas.

Alle opbrengsten van deze dag komen dus ten goede aan Dorcas. Deze organisatie besteedt het geld aan projecten voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-29 12:13:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.