Stichting Hamalandhal pakt flink uit voor 10-jarig vertrouwen in hun bestaan

– De Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde omvat een grote accommodatie voor binnensporten die in het beheer is van vrijwilligers van vijf verenigingen. Voor het tienjarige bestaan pakte de stichting afgelopen weekend flink uit met onder meer een sportspeeltuin in de hal voor de jeugd en een feestavond in de openlucht. “Dit is om het feit dat het het best spannend was dat vijf binnensportverenigingen van de gemeente het vertrouwen kregen om de twee sporthallen te runnen”, zegt facilitair manager Tim Bader.

‘Het vertrouwen is groot bij de gemeente Oost Gelre, evenmin de manier waarop sportleden zich ook als vrijwilliger inzetten om de Hamalandhal te runnen geldt als een uniek voorbeeld voor de rest van Nederland’. Oost Gelre treedt graag naar buiten als het gaat over hoe in de gemeente de sportvoorzieningen levend worden gehouden.
De stichting Hamalandhal Lichtenvoorde uit zich dan ook bijzonder blij en trots dat de gemeente Oost Gelre het contract voor onbepaalde tijd heeft doorgezet. ‘Met 21 sportgroepen, 5 verenigingen, 5 basisscholen, 1 middelbare school en 1 school voor het voortgezet speciaal onderwijs is de Hamalandhal een waar sportknooppunt binnen de gemeente Oost Gelre. Een verbindende factor tussen scholen, sportclubs en de gemeenschap. Met een dynamisch sportlandschap heeft de Hamalandhal de ambitie om voor iedereen een sportieve thuisbasis te zijn’, laat de stichting op haar website weten. Deze trots werd terugkijkend op het afgelopen weekend nogeens door Bader onderschreven.

Na evenwicht houden op de turnbalk, de ballen hoog houden bij volleybal, de hoedjes over het net slaan, mocht wethouder Porskamp bij de zaalvoetbalvereniging en de handbalvereniging gaan scooren om de deal met de stichting Hamalandhal rond te maken. – Foto: St. Hamalandhal

Want vrijdag had de stichting een sportspeeltuin georganiseerd. “Dit was voor alle kinderen, ook buiten de sportverenigingen om. Het gaf een gezellig sportfestijn.” Zaterdag begon de feestavond in de openlucht met het officiële moment: de ondertekening van contract voor het beheer en de exploitatie van de sporthal voor onbepaalde tijd.
Voordat wethouder Bart Porskamp zijn handtekening kon zetten hadden de vijf beherende sportverenigingen van de Hamalandhal de wethouder nu ook zelf uitgedaagd voor het stuk ‘hoogspel’ dat de verenigingen in de afgelopen tien jaar speelden bestaande uit een challenge langs verschillende disciplines.
Bij gymnastiekvereniging Spirit moest hij een oefening uitvoeren, voor volleybalvereniging Longa’59 de bal hooghouden, shuttles over de netbarrière slaan bij LBC’72 en vervolgens penalty’s scoren bij handbalvereniging Erix en zaalvoetbalvereniging LZV Kuypers. “De challenge stond symbool voor een leuk stuk hoogspel van de verenigingen dat met de nuchterheid van de Achterhoek al die jaren is uitgevoerd”, aldus Tim Bader van de Hamalandhal. Met de handtekening van bestuursvoorzitter Herman Rooks van de stichting werd het vervolg van 10 jaar Hamalandhal Lichtenvoorde officieel verzilverd.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-18 11:19:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.