Steeds meer ondernemers doen mee aan Green Friday

– Het is Black Friday, de dag waarop veel winkeliers flinke kortingen geven. Maar daar is steeds meer weerstand tegen, vanwege de milieuschade die dat met zich meebrengt. Daarom wordt ook dit jaar weer Green Friday georganiseerd. Steeds meer ondernemers uit de regio doen daar aan mee.

Jesse Sprikkelman belt met Joly Borgers van Trees for All.

Joly Bogers van het bedrijf Trees for All (de initiatiefnemer): “Mensen worden verleid om veel te kopen. En dat heeft veel impact op de aarde. Op Green Friday draait het juist om bewust consumeren. Duurzaam en iets teruggeven aan de aarde.” Dat vertelt ze in het radioprogramma van Jesse Sprikkelman. Volgens hoort Black Friday niet meer te bestaan. “We moeten ons echt afvragen of het nog wel van deze tijd is. In ons land hebben we echt teveel spullen in huis.”

Black Friday stimuleert impulsaankopen. “Mensen kijken dan niet meer wat ze nog in huis hebben. Ook kun je dingen laten repareren of maken.” Green Friday is vooral een “statement”, maar ze maken ook impact onder ondernemers. “We vragen retailers om niet mee te doen. Er zijn al onderhand al tweehonderd bedrijven die meedoen aan Green Friday”

Bos

Green Friday draait niet alleen om niet kopen, ook moet er wat terug gedaan worden. Daarom planten ze bomen voor het Green Friday Forest. Mensen kunnen helpen met het planten van bomen. Of doneren. “Omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, planten we voor elke boom in het Green Friday Forest in Nederland ook één boom in een tropisch regenwoud op Borneo.”

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-25 15:00:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.