Sportverenigingen organiseren een vervolg op warme jassen actie: een sportkleding-weggeefbeurs

– De hartverwarmende warme jassen actie die gehouden werd in november krijgt een warm vervolg. Sportverenigingen in Aalten hebben zich verenigd. De warme jassen actie bracht ze op het idee een sportkleiding-weggeefbeurs te organiseren. Gesteund door het welzijnswerk van Figulus vindt deze beurs op vrijdag 3 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur plaats bij Beele Engineering (aan de andere kant van het station) in Aalten. De Aaltense sportverenigingen hebben in de afgelopen maanden veel sportkleding bij elkaar verzameld.

In deze tijd met hoge energiekosten en de duurder geworden boodschappen, is de sportkleding weggeefbeurs een warm initiatief voor mensen met een krappe beurs. “De sportkleding die in de kast ligt, daar kan een ander nog veel plezier aan beleven. Kinderen groeien uit kleding en schoenen en die kunnen nog gerust een tweede leven krijgen. Een ander gezin met opgroeiende kinderen kan de kleding goed gebruiken.”, zo klinkt het bij de sportverenigingen.

Enkele sportverenigingen zetten de sportkleding-weggeefbeurs voort bij de eigen vereniging. AZSV loopt met het idee rond om op het sportpark een winkel met tweedehands sportkleding te starten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-30 06:19:10


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.