Sociaal werkers Figulus de buurt in met Buurterras

AALTEN – Vanaf maandag 13 mei zijn 2 sociaal werkers van Figulus, Michiel en Marleen in diverse wijken in Aalten te vinden. Elke maandagmiddag zijn ze weer in een andere wijk met hun pop-up Buurterras. Michiel en Marleen vragen hierbij om gezellig met hen en aangesloten buren in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee.

Het is te altijd erg belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt, dat er naar elkaar omgekeken wordt. Hoe gaat het met de buren? Is het wel veilig in de buurt? Zou je een buurtfeestje willen? Hoe gastvrij is de buurt? Worden er leuke activiteiten georganiseerd? Of zijn er mensen uit de buurt waar je je zorgen over maakt? Dit zijn onder andere vragen die in een buurt kunnen spelen, en wat soms niet vanzelfsprekend is. Michiel en Marleen willen graag met de buurt hierover in gesprek. Uit deze gesprekken kunnen waardevolle ideeën ontstaan voor de buurt en met de buurt. Eventueel in ondersteuning van Figulus.

Eigen inbreng en ideeën voor de buurt worden natuurlijk ook erg gewaardeerd. Dus als je iets graag met Marleen en Michiel wil delen, of juist met de buurt, schuif dan aan bij het pop-up terras. Deze is herkenbaar aan de bakfiets, met parasol, klapstoelen en tafeltje. De eerste maandagen van 14 uur tot 16 uur zullen de sociaal werkers op 13 mei bij Knibbelweide en Lageveld zijn en 27 mei de Bilderdijkstraat en Koopmanstraat. De komende data en locaties zijn te vinden op de Facebook pagina van Figulus of je kunt contact opnemen met m.tenhaaff@figulus-welzijn.nl of m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-02 12:01:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.