SKB-ziekenhuis heeft contracten met alle zorgverzekeraars voor 2023 rond

– Elk jaar onderhandelen ziekenhuizen met zorgverzekeraars om goede contracten met ze af te sluiten. Het is het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) gelukt om vlak voor het einde van het jaar met alle zorgverzekeraars tot een goed contract te komen. “En met resultaat, laat het SKB weten. Deze week is het SKB met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de contracten voor 2023. Het Winterswijkse streekziekenhuis noemt het ‘goed nieuws dus voor inwoners van de Achterhoek’.

Voor 2023 heeft het SKB met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit zijn Menzis, VGZ, Zilveren Kruis, CZ, DSW, ASR, ONVZ, ENO, Zorg en Zekerheid en Caresq. In tegenstelling tot sommige andere ziekenhuizen, heeft het SKB ook een contract met Zilveren Kruis voor de budgetpolis. De zorgkosten van patiënten die bij deze zorgverzekeraars zijn aangesloten, worden vergoed in ons ziekenhuis. Behandelingen uit de basiszorgverzekering worden helemaal vergoed, behalve het eigen risico.

Goede ziekenhuiszorg dichtbij

“Het is elk jaar een puzzel, maar ik ben blij dat we kunnen melden dat we samen met de zorgverzekeraars tot afspraken zijn gekomen voor 2023. Het goede nieuws daarbij is dat inwoners van de Achterhoek, nu duidelijkheid over de vergoeding van onze zorg door de zorgverzekeraar. Heel fijn dat we patiënten dit kunnen bieden. Dankzij de gezamenlijke afspraken blijft goede ziekenhuiszorg dichtbij, beschikbaar in onze regio”, aldus bestuurder Inge de Wit.

Wanneer een zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met een ziekenhuis, betekent dat er een kans bestaat dat de patiënten zelf een deel van de zorg moet betalen. Hoe hoog de vergoeding dan is, is afhankelijk van de polisvoorwaarden bij de zorgverzekering die een patiënt heeft afgesloten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-12-28 12:25:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.