Hendrik van Prooije wint de duurzaamheidsprijs 2022

Wethouder Gosse Visser reikte op 22 december 2022 de duurzaamheidsprijs 2022 van de gemeente Winterswijk uit aan Hendrik van Prooije. Hendrik is zeer actief in Winterswijk. Hij zet zich al jaren in voor natuur, cultuurhistorie en landschap, complimenteerde de wethouder zijn inzet voor een duurzamer Winterswijk.

Hendrik houdt zich onder andere bezig met het beheer van het Landgoed Sieverdink. Op dit landgoed wordt gewerkt aan het vergroten van de biodiversiteit en de landschapskwaliteit. Dit heeft positieve effecten op insecten, flora en fauna. Ook worden op het landgoed twee gemeentelijke monumenten in stand gehouden. Wethouder Visser: “Het landschap is een unieke plek in het Winterswijks landschap dat de laatste jaren nog een impuls heeft gekregen. Door de inzet van de heer van Prooije.”

Voorbeeld voor anderen

Hendrik van Prooije is niet alleen actief op het gebied van natuurbeheer en agrarisch natuurbeheer. Hij is ook actief bij de Winterswijkse ijsbaan. Door de diverse innovaties van de ijsbaan kan zonder energie voor het koelen toch vaker geschaatst worden dan op traditionele ijsbanen. De manier waarop Hendrik van Prooije zich voor de Winterswijkse samenleving inzet kan anderen inspireren.

Duurzaamheidsprijs

Met de duurzaamheidsprijs wil de gemeente Winterswijk mensen in het zonnetje zetten die zich inzetten voor een duurzame samenleving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een glazen beeldje. “Ik ben verbaasd en verrast door het feit dat ik een prijs krijg voor iets dat zo diep in me verankerd zit dat ik er niet bij nadenk dat dit bijzonder zou kunnen zijn,” vertelt Van Prooije. “Als we een leefbare wereld voor onze kinderen en kleinkinderen willen achterlaten, dan moeten we de zorg om biodiversiteit en natuur van binnenuit voelen. Dan moeten we dat ook proberen om duurzaamheid aandacht te geven, binnen de beperkingen die ieder van ons heeft. Nu de gemeente vindt dat de opstelling van mij -en van mijn vrouw en broer- hierin een voorbeeld is, hoop ik dat deze prijs anderen kan inspireren om het voorbeeld te volgen.”

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-12-28 10:45:40


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.