Schakers aan zet bij snelschaken in Winterswijk: Mullink winnaar

– Schakers mochten weer aan zet komen in Winterswijk. WSG kon na een paar coronajaren het snelschaaktoernooi houden. Maar liefst 38 spelers namen plaats achter de borden in het Zonnebrinkcentrum. Ze kwamen uit alle windrichtingen en ze waren van alle niveaus. Van huisschakers tot ervaren rotten.

Iedere speler had voor alle negen partijen acht minuten beschikbaar en kreeg er bij elke zet ook nog eens drie seconden bij. Voor elke deelnemer was er na afloop een prijs. De grootste bokaal ging naar Jochem Mullink. Hij speelde al in ronde twee remise tegen zijn grote concurrent Arjan van Lith. Daarop ontspon zich een strijd dat gin om wie van de twee favorieten het eerst een steekje zou laten vallen. Mullink deed dat in ieder geval niet en finishte op 8,5 punten. Van Lith verloor in de laatste twee ronden echter anderhalve punt. Peter Hoens, Peter Busswolder (Stadtlohn), Henri Abbink en Tom Molewijk (Voorst) scoorden zes punten. Laatstgenoemde verloor de eerste drie partijen en won daarna zes keer op rij.

Han van de Laar deed voor het eerst mee in de B-groep en won meteen met vijf punten, waaronder maar liefst zes remises. Gerard Klein Langenhorst behaalde ook vijf punten, maar hij moest het opnemen tegen minder sterke tegenstanders. Fons Zuidema en André Houwers scoorden vier en half punt.

Bij de jeugd was het stuivertje wisselen. Eerst stond Maxim Barachtsjansky op kop, daarna Jurre van der Kaaij, maar uiteindelijk was het Finn Winter uit het Duitse Barlo die de beker won met vier punten. Jurre had een halfje minder en Maxim en Mats Winter kwamen tot drie punten.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-16 10:38:12


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.