NK Veldrijden in Zaltbommel met podiumplek voor Aaltenaar Patrick Somsen

– Achterhoekers domineerden zondag bij het NK veldrijden in Zaltbommel. Joris Nieuwenhuis uit Zelhem werd zondag tweede op het loodzware, modderige parcours langs de Waal. Zijn ploeggenoot Lars van der Haar werd kampioen. Bij de vrouwen kreeg Puck Pietersen de rood-wit-blauwe trui omgehangen. Aaltenaar Patrick Somsen pakte het brons bij de Masters 50+ onder de veldrijders.

In de uiterwaarden van de Waal was het voor de renners zwaar ploeteren en glibberen, des te meer leverden de taferelen mooie tv-plaatjes op. Tot het einde toe was het spannend wie uiteindelijk met de rood-wit-blauwe trui mee naar huis kon gaan.

Patrick Somsen rijdt voor en traint bij toer-, wielren- en skeelervereniging De Pedderlaars in Aalten. De vereniging houdt op zondag 29 januari het Aaltense kampioenschap. Om 13.30 uur is de start op Sportpark Zuid in Aalten. De Peddelaars willen de crosswedstrijd zo laagdrempelig mogelijk houden. Een wedstrijd duurt een half uur plus een ronde. Er zijn drie klassen: dames, MTB-ers en crossers.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-16 12:59:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.