RKZVC: ‘Nederlaag is grotendeels eigen schuld’

– Na de twee wedstrijden in het Keitoernooi was dit de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen. RKZVC probeert dit seizoen tactisch op een andere manier te gaan spelen maar dat heeft tijd nodig om in te slijpen. Momenteel levert dat nog geen resultaat op.

Dit weekend had RKZVC mogelijk wel 70 tot 75 procent balbezit, maar creëerde daarmee weinig kansen tegen OBW, dat verdedigend de ruimtes klein hield en attent was bij de weinige aanvallende mogelijkheden. In de 14e minuut had Jelmer Harbers, na een pass van Harm Eskes, pech dat zijn schot uit een schuine hoek er via de binnenkant van de paal niet in ging. Toch kwam RKZVC in de 20e minuut door een prachtig schot van Bart te Focht van 30 meter afstand op een verdiende 1-0 voorsprong. Drie minuten later werd het echter al 1-1 na een Zevenaarse corner en enkele klutsballen voor goal waarna Stan Reichwein eenvoudig binnen schoot. In de 32e minuut kwam RKZVC bijna op gelijke hoogte maar de Zevenaarse keeper kon een foute terugspeelbal nog net over de lat tikken. Ondanks het vele balbezit van RKZVC kwam OBW in de 39e minuut zelfs op een 1-2 voorsprong. Een te korte terugspeelbal van Steffen IJzereef werd door Sjors Benen simpel afgestraft.

Na rust was het veldoverwicht en het balbezit van RKZVC nog groter. Dat leverde wel veel corners op maar geen echte kansen. Ook waren er maar weinig doelpogingen door schoten van afstand. Het was al in de 73e minuut dat OBW überhaupt in de zestienmeter van RKZVC kwam. RKZVC kwam daarbij tweemaal in balbezit en tweemaal werd de bal zo maar in de voeten van een tegenstander gespeeld. Bij de tweede foute afspeelbal kreeg Stan Reichwein de bal in de voeten gespeeld waarna hij met een laag schot in de rechterbenedenhoek de 1-3 aantekende. RKZVC bleef daarna op de helft van OBW spelen en had in de 73e minuut ook het geluk niet mee. Een corner van Björn Doppen werd door Jouke Knippenborg hard op de paal geschoten.

RKZVC had in dit oefenduel veel balbezit, maar creëerde zelf weinig kansen en onnodig doelpunten weg. “Je kunt zeggen dat het je eigen schuld is. Er is in de voorbereiding op het seizoen dus nog werk aan de winkel”, aldus RKZVC. Zondag 3 september speelt RKZVC voor de beker in Vorden om 14.30 uur.