Valse start voor Longa ’30 in eerste competitiewedstrijd

– Afgelopen zondag speelde Longa ’30 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de vierde divisie D. Het werd een valse start. De Lichtenvoordenaren kwamen nog wel twee keer goed terug van een achterstand, maar de competitiewedstrijd werd in de blessuretijd toch nog beslist in het voordeel van de bezoekers uit Tubbergen: uitslag 2-3.

De wedstrijd was pas net begonnen of de bal lag al in het netje voor TVC ‘28. Na een lange trap naar voren werd het sprintduel met Mart Groothuis achterin verloren, waarna hij doelman Dyon Esink omspeelde en zo binnen kon schieten: 0-1. Lang duurde deze achterstand echter niet, want een paar minuten later legde scheidsrechter Van Hoof de bal op de stip na vasthouden ten opzichte van Thomas Kerperien. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot koeltjes door het midden binnen. Na zes minuten was de stand dus al 1-1. Daarna kwam Longa ‘30 niet echt lekker in hun spel, waar bij TVC ‘28 de bal iets makkelijker rondging. Het resterende deel van de eerste helft waren er nog wat kansjes over en weer, maar bleef de stand onveranderd.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in het eerste bedrijf

In minuut 68 kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd doorgekopt en op de volley genomen, en deze viel prachtig binnen in de bovenhoek: 1-2. Zonder goed voetbal maar met strijd en opportunisme probeerde Longa ‘30 zich in de slotfase terug te knokken. Met resultaat. Een corner werd op de paal gekopt door invaller Dayani Timmerhuis, waarna Thomas Kerperien op de juiste plek stond om de rebound binnen te tikken: 2-2.

Het leek daarom te eindigen in een gelijkspel op de openingsdag, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Na zwak uitverdedigen van Longa ‘30 werd Sam Holsink met een steekbal in stelling gebracht en schoot in de lange hoek raak. Deze 2-3 bleek ook de eindstand. Zo beginnen de oranjehemden het nieuwe seizoen met een nederlaag in eigen huis.

Extra domper was het uitvallen van topschutter van het vorige seizoen, Thom Berendsen, met een hamstringblessure. Volgende week zondag probeert Longa ’30 zich te revancheren uit tegen Be Quick 1887 in Groningen.