Remco gaat met een duikboot naar de Zwarte Cross

– Je ziet het niet vaak: een duikboot op een racebaan. Maar dit jaar komt hij toch echt voorbij scheuren op de Zwarte Cross. Oud-bekende Remco Dinkelman is dit jaar weer van de partij en dingt mee naar de eerste prijs met zijn van hout gebouwde duikboot.

“Het begon met de gedachte dat ik dat ooit nog wel eens wilde doen”, legt hij uit. En vervolgens wordt de aankomende Zwarte Cross de zevende keer dat hij mee racet in de populaire Bromfietsklasse. Samen met 300 mede-crossers strijdt hij om de eerste plaats, die niet om snelheid draait, maar om creativiteit.

Bromfire ging viral

En met die creativiteit zit het bij Remco wel goed: “In 2021 heb ik de eerste prijs bemachtigd, met mijn houten paard Bromfire, geïnspireerd op Bonfire van Anky van Grunsven. Dit was fantastisch. Na afloop ging het helemaal viral, met name in de ruiterswereld. Uiteindelijk ben ik zelfs met mijn Bromfire bij Anky van Grunsven op bezoek geweest. Dat was heel bijzonder.”

Remco en Bromfire – Foto: Remco Dinkelman

Steam punk duikboot

Remco steekt veel tijd in zijn projecten: “Elk vrij uurtje gaat er de laatste tijd wel in zitten ja. Ik hou het zelf niet bij, maar krijg het vaak genoeg te horen van mijn vrouw en kinderen.” Het idee voor een duikboot kwam zomaar in hem op. Voor inspiratie zocht hij plaatjes op het internet: “Maar ik doe het wel op mijn manier. Hij is nog lang niet klaar, ik moet echt nog even aan de bak. Uiteindelijk wordt het een duikboot met een steam punk uitstraling.”

Elke dag één rondje

Remco wil elke dag minimaal één rondje op de crossbaan uitrijden: “Fingers crossed of dat gaat lukken dit jaar. Hij is nog zwaarder dan Bromfire. “Al rijdend kom je er achter dat er genoeg hout op en aan zit. En hij is topzwaar, want aan de voorkant zit veel hout. Dus op snelheid ga ik zeker weten niet winnen, haha. Maar dat hoeft gelukkig ook niet.”

Geschreven door Sterre Schout, Omroep Gelderland op 2023-07-16 18:58:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.