Ouderenklankbord Aalten als meldpunt voor wat er wel is en nog niet is voor ouderen

– Er gebeurt enorm veel voor ouderen in Aalten. Zowel in activiteiten als voor ondersteuning, maar dan moeten de ouderen die wel weten te vinden, zeggen Erik Wichgers van Figulus en betrokken ouderenwerker Koos Leber. In Aalten is er een ouderenklanbord opgericht waarin vertegenwoordigers van verschillende achterbannen mensen zitten die sport, verenigingen, koffieclubs, uit Dinxperlo en ouderen met elkaar verbinden.

De behoefte daaraan is groeiend. “Ouderenbonden zijn langzamerhand ter ziele geraakt of kunnen geen kaderleden meer vinden die de kar trekken. Over het algemeen kampen zij met de weinig vrijwilligers. Wij hoorden: ‘wie vertegenwoordigt de ouderen nog en wie houdt ze in de gaten?’ Wat leeft er precies onder de ouderen. De ouderenklankbord is een meldpunt waar ouderen terecht kunnen, maar ze moeten ons wel weten te vinden”, zegt Wichgers.

“En als er nog iets voor ouderen ontbreekt, dan maken we dat via de ouderenklankbord werk van”, vertelt Leber. Bijvoorbeeld ouderen hebben hobby’s en er is meer mogelijk om andere mensen te ontmoeten wanneer je alleen thuis zit. Uiteindelijk zorgen activiteiten voor een beter welzijn en een betere gezondheid. Wanneer ouderen in beweging komen en bezig blijven doen dat ze goed.”

Welzijnsorganisatie Figulus verwijst ouderen naar activiteiten en ondersteuning via e-mail: info@figulus-welzijn.nl of via de telefoonnummers: 0543 – 4739 93 in Aalten en 0315 – 655282 in Dinxperlo.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-06 15:16:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.