Oost Gelre denkt mee met initiatiefnemer attractiepark: ‘Het wordt een enorme eyecatcher’

– Een attractiepark als uithangbord voor Groenlo. ‘Bommelwereld’ moet een eyecatcher worden op de N18 dat jaarlijkse vele duizenden bezoekers naar het vestingstadje trekt. Het college van Oost Gelre denkt dan ook mee met initiatiefnemer Edwin Bomers, ondanks een negatief advies van de welstandcommissie.

“Bommelwereld moét 1 oktober 2024 open zijn, zo hebben wij van Edwin Bomers begrepen”, zegt wethouder Jos Hoenderboom van Oost Gelre. Er wordt daarom maatwerk toegepast door de gemeente, dat de bouwaanvraag in tweeën knipt. “Er is bij Bomers geen enkele onwil, maar zonder voortgang komt hij in de problemen”, aldus Hoenderboom.

De eigenaar van Marveld Recreatie wil bij zijn vakantiepark en hotel een overdekt attractiepark realiseren rond de stripfiguren Olivier B. Bommel en Tom Poes van auteur Marten Toonder. De bouwvergunning voor kasteel en attractiehal, een complex van zo’n 10.000 vierkante meter, is niet in het geding. De welstandcommissie wil vooral meer inzicht in de inpassing van de accommodatie in een groene omgeving en de aan- en afvoerwegen.

‘Klinkt negatiever dan het is’

“Het negatieve advies van de welstandcommissie klinkt negatiever dan het is”, zegt Hoenderboom. “Het kasteel en de attractiehal voldoen aan alle eisen. Voor de andere zaken, die nog moeten worden uitgewerkt, wordt meer tijd genomen. Daarom doen we het nu in twee stappen. Als de welstandscommissie goed zicht heeft op die andere zaken, kan de tweede fase beginnen.”

De wethouder ziet zichzelf al vol trots op de N18 rijden, met Bommelwereld in het zicht: “Het kasteel krijgt torens van 39 meter hoog, dat wordt een enorme eyecatcher.”

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-12-08 15:38:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.