Bengevoord voorgedragen voor nieuwe termijn in Winterswijk

– Joris Bengevoord blijft de komende jaren burgemeester van Winterswijk. Hij wordt door de gemeenteraad van Winterswijk voorgedragen voor een nieuwe termijn van zes jaar.

Fractievoorzitter Loes ten Dolle van D66 maakte donderdagavond de hernieuwde voordracht van de burgemeester kenbaar na afloop van een besloten raadsvergadering over de herbenoeming van Bengevoord.

‘Blij met voordracht’

De burgemeester toonde zich verheugd over de herbenoeming en verwees naar zijn benoeming in zijn geboortedorp. “Toen zat ik thuis op de nagels te bijten of ik het zou worden”, reageerde Bengevoord. “Ik ben erg blij met de voordracht. Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin en het smaakt naar meer. Het waren prettige gesprekken met de vertrouwenscommissie en ik kijk er naar uit om met volle energie door te gaan.”

Bengevoord is sinds 21 april 2017 burgemeester in Winterswijk, het grensdorp waar hij werd geboren en opgroeide, voordat hij Winterswijk verliet voor zijn studie. Hij was mede-eigenaar van pretpark De Waarbeek in Hengelo en fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg, zijn toenmalige woonplaats. De inmiddels 38-jarige Bengevoord was in 2017 de jongste burgemeester van Nederland.

Geschreven door Domien Esselink, Omroep Gelderland op 2022-12-08 20:18:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.