Nieuwe dienstregeling Arriva Achterhoek 11 december van start: uitbreiding treinen

– Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling voor trein en bus van start in onder meer de regio Achterhoek. Deze nieuwe dienstregeling bevat verschillende aanpassingen en verbeteringen voor zowel trein-als buslijnen. Voor de gehele dienstregeling geldt dat Arriva in overleg met opdrachtgever provincie Gelderland een maatwerkdienstregeling heeft samengesteld die zo goed mogelijk past bij de behoeften van de reizigers. Om reizigers nog meer reismogelijkheden te bieden, wordt de treindienstregeling uitgebreid.

Dienstregeling trein in de Achterhoek zijn:

RS31 Zutphen-Winterswijk; op werkdagavonden rijden er twee extra treinritten. Van Winterswijk (21.50 uur) naar Zutphen en van Zutphen (23.07 uur) naar Winterswijk. Hierdoor rijdt er op werkdagen altijd van de eerste t/m de laatste trein ieder half uur een trein van Zutphen naar Winterswijk.

– RS32 Arnhem-Winterswijk; in de nacht van vrijdag op zaterdag rijden de treinen een half uur langer door. De laatste trein vertrekt voortaan om 00.35 uur van Arnhem Centraal richting Liemers en Achterhoek.

De wijzigingen in de Achterhoek voor de bus zijn :

Voor lijn 40 Dinxperlo-Doetinchem is een nieuwe dienstregeling gecreëerd. Hierdoor kunnen reizigers 10 minuten sneller reizen tussen Dinxperlo en Arnhem. De stations waar reizigers overstappen tussen trein en bus zijn in de ochtend en in de middag verschillend; advies is om vooraf de reis te plannen in de reisplanner.

Lijn 24 ’s-Heerenberg-Doetinchem rijdt voortaan in de spits 2x per uur. Op het drukste moment van de ochtendspits rijdt er een extra rit van ’s-Heerenberg naar Doetinchem. (aankomst 08.00 uur). Hierdoor is er tussen 7.15 en 8 uur ieder kwartier een reismogelijkheid van ’s-Heerenberg en Zeddam naar Doetinchem.

Arriva is onder meer aan de slag gegaan met de belangrijkste bezwaren die er waren over het lijnennetwerk rondom Lochem. Daarop is in overleg met gemeenten, reizigersorganisatie ROCOV en de provincie een passend antwoord gevonden. Naast de in 2022 verbeterde treinverbindingen naar Deventer, komt er een extra reismogelijkheid met de bus naar Deventer.

Lijn 57 (Deventer-Laren) gaat doorrijden naar Lochem en Borculo. De huidige lijnen 23, 52, 58, 81 en 852 blijven dezelfde route rijden en aansluitingen houden. Doordat lijn 57 doorrijdt naar Borculo, ontstaat er een overstapvrije verbinding van Deventer naar Lochem en Borculo. Ook ontstaat er hierdoor een overstapvrije verbinding van Epse en Harfsen naar Lochem. In verband met de wegaanpassingen op de route neemt de reistijd tussen Deventer en Borculo toe. Als gevolg hiervan wijzigen de aansluitingen in Deventer. Lijn 57 en 58 rijden allebei één keer per uur. Tussen Lochem en Borculo rijden de bussen twee keer per uur.

Weekendlijn 458: Door de aanpassingen in wegen is lijn 458 noodgedwongen gewijzigd. Vanaf 11 december rijdt weekendlijn 458 daarom als ringlijn van Borculo via Lochem station, Lochem, Barchem, Ruurlo naar Borculo.

Arriva adviseert reizigers altijd de reisplanner te checken voorafgaand aan de reis. Op arriva.nl/dienstregeling staat alle informatie over de nieuwe dienstregeling die vanaf zondag 11 december ingaat. Vanaf die datum kan de hele reis, van deur tot deur, ook vooraf worden gepland en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl).

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-12-07 05:52:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.