Oldtimertreffen Meifeest Aalten met winkels open

– Op hemelvaartsdag 18 mei staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. De historische dorpskern, staat vol met prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het jaarlijkse Oldtimertreffen-Meifeest. De winkels in het centrum zijn open.

Meer dan 200 oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken vanuit Nederland èn Duitsland, melden zich jaarlijks aan, om te komen naar de Oldtimershow in Aalten. In de straten van het centrum staan de unieke Oldtimers opgesteld. Ook klinkt livemuziek door de straten. Alle activiteiten zijn vanaf 11:00 uur en tegen de klok van één uur ’s middags worden Oldtimers gepresenteerd op de Markt. Vele oldtimers rijden de Markt op om hier geshowd te worden aan de bezoekers. De eigenaren vertellen vol passie over hun unieke bezit. Met ‘golden oldies’ op de achtergrond levert het geheel een gezellig schouwspel op.

Deze Oldtimers doen mee aan een rondrit door de omgeving van Aalten. De rit heeft het wedstrijdelement van een rally. Voor diverse categorieën zijn prijzen te verdelen.

Een populaire bezigheid op deze dag is het krijten van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen.

Bij de horeca is het gezellig vertoeven, met onder meer speciale lentebieren op de kaart. Bij Café Schiller is het Open Podium waar deze dag perfect kan worden afgesloten.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-05-08 09:06:53


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.