Needse winnaar National Geographic Fotowedstrijd exposeert in Natuurpark Kronenkamp

– Vanaf woensdag 10 mei 2023 exposeert de natuurfotograaf Rob Reijnen uit Neede zijn prachtige foto’s in Het Filter op het Natuurpark Kronenkamp in Neede. Hij wa in 2009 winnaar van de National Geographic Fotowedstrijd en werkte mee aan meerdere televisiedocumentaires die in Spitsbergen zijn opgenomen.

Rob Reijnen (1947) is al meer dan 40 jaar een zeer gepassioneerde natuurfotograaf. Na jarenlang divisiedirecteur te zijn geweest bij een Amerikaanse multinational heeft hij, nu hij met pensioen is, meer tijd voor zijn grote passie om de natuur op diverse plaatsen in de wereld professioneel in beeld te zetten.

In samenwerking met zijn grote voorbeeld en leermeester Fred Hazelhoff (1995-2000) en vervol-gens Jan Vermeer (2005-2011) reisde hij de wereld over om de mooiste plekjes in beeld te bren-gen. Het samenspel tussen deze topfotografen, met oog voor detail, resulteerde in drie onmisbare naslagwerken voor de natuurliefhebber. De teksten bij de foto’s zijn beschreven in vier talen, name-lijk Frans, Duits, Engels en Nederlands. Deze unieke natuurboeken zijn uitgegeven door 3M Com-pany voor zeer goede relaties maar zijn tevens bij hem verkrijgbaar door middel van het invullen van het contactformulier op zijn website. Het laatste boek, wederom gemaakt samen met Jan Vermeer, is zojuist uitgekomen met de titel Inspired by Nature.

Voor ZDF, RTL en Sat1 heeft hij meegewerkt aan televisiedocumentaires die opgenomen zijn in Spitsbergen. Al meer dan 30 jaar werkt hij ook mee aan kalenders, boeken, tijdschriften en verschil-lende publicatie’s,

In 2009 werd hij winnaar van de National Geographic Fotowedstrijd in de categorie Fauna. Hij ziet dit als de kroon op zijn uit de hand gelopen hobby welke hij altijd professioneel heeft benaderd.

Een impressie van zijn werk is tot en met 23 juni 2023 elke woensdag- en vrijdagmiddag te zien in Het Filter op het Natuurpark Kronenkamp aan de Kronenkamp 14 in Neede. Vanaf woensdag 5 juli tot en met woensdag 27 september is de expositie ‘1 eik & 14 kunstenaars’ te bewonderen in Het Filter.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-05-08 11:42:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.