Normaal keert in mei terug op historische grond

– ‘Anhangers’ van Normaal kunnen volgend jaar weer ouderwets høken. De Achterhoekse rockband geeft in mei twee concerten in het Openluchttheater in Lochem, in plaats van één concert op het tractorpullingterrein zoals afgelopen jaren. Dat meldt REGIO8.

De concerten worden gehouden op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en zaterdag 11 mei. “Na drie bijzondere edities op het tractorpullingterrein geeft de band nu twee kleinschalige concerten in het Openluchttheater”, aldus concertorganisator Mojo. “De plek waar het 49 jaar geleden allemaal begon.”

1975

Normaal gaf op Hemelvaarstdag 1975 zijn eerste grote optreden in het Openluchttheater van Lochem. Na het afscheidsconcert in 2015 traden de Achterhoekse rockers nog driemaal op in Lochem. In 2019, 2022 en 2023 stond de band tijdens Hemelvaart op het terrein van de tractorpulling.

Duizenden bezoekers genoten afgelopen Hemelvaartsdag van het traditionele concert van Bennie Jolink en zijn mannen. Bij de afgelopen editie waren er ook gastoptredens van Miss Montreal, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen en Rowwen Hèze.

De kaartverkoop voor de twee concerten van volgend jaar begint vrijdagochtend om 10.00 uur.

Geschreven door Alexander Liethof, Omroep Gelderland op 2023-10-10 11:51:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.